Actueel

Doorstart voor luxemerk Oyster Yachts

11:30

Het Britse luxejachtenmerk Oyster Yachts maakt een doorstart. Het bedrijf werd in februari failliet verklaard. De Britse ondernemer en zakenman Richard Hadida heeft het bedrijf gekocht. Naar verwachting kunnen alle werknemers weer aan de slag.

Uitbreiding Oyster modellenrange

Hadida, die regelmatig zeilde op de Oyster 885 van een vriend, zei in een interview met Boat International dat hij snel weer wil beginnen. “Wat mij betreft gaan ze morgen weer aan de slag. Verder wil ik de kosten verlagen en de bouwsnelheid verhogen.” Hij suggereerde daarbij dat er nieuwe, kleinere modellen zullen worden gebouwd. “Zodat Oyster niet alleen voor mensen is die 50 voet plus kunnen betalen, maar ook voor andere eigenaren.”

Polina Star III

Het faillissement werd voor een groot deel veroorzaakt door de zaak rondom het zinken van Polina Star III (je leest meer over de zaak in Zeilen 04/2018). Polina Star III zonk in 2015 nadat de kiel afscheurde door een constructiefout. De werf gaat gewoon verder onder de naam Oyster Yachts. Alle onderdelen van de werf zitten in de deal. De aansprakelijkheid voor het zinken van Polina Star III gaat niet over op het ‘nieuwe’ bedrijf.

Last modified: 21 maart 2018
Sluiten