Actueel

De Ocean Race komt naar Aarhus

15:34

Prologue on-board Vestas 11th Hour. Upwind heading to gibraltar. Photo by Martin Keruzore/Volvo Ocean Race. 10 October, 2017

Aarhus – één van Europa’s beste zeilhotspots – wordt de eerste Deense gaststad in 2022. De Ocean Race komt in het voorjaar van 2022 naar Aarhus. Dit is besloten na de populaire ‘Fly-By’ tijdens de laatste etappe van de editie 2017-’18.

Het succes van de ‘Fly-By’, waarbij de vloot de haven van Aarhus binnenvoer en voor tienduizenden fans een keerpunt moest ronden, bevestigde de populariteit van The Ocean Race in Denemarken en maakte van Aarhus een natuurlijke keuze om als allereerste Deense stad de volgende race te verwelkomen.

“De Ocean Race heeft al lang belangrijke banden met Denemarken, met zeilers, race- en teampartners en sponsors en natuurlijk de succesvolle ‘Fly-By’ in de laatste race”, aldus Richard Brisius, mede-eigenaar van The Ocean Race. “De passie van de mensen van Aarhus, gecombineerd met de ervaring van de stad met het organiseren van internationale evenementen, zal de perfecte sfeer creëren voor de beste zeilers ter wereld.”

“Zoals nu de samenwerking met The Ocean Race zonder enige twijfel aantoont, heeft Aarhus een absoluut unieke positie verworven als arena van wereldklasse voor internationale zeilevenementen,” zei Jacob Bundsgaard, de burgemeester van Aarhus. “Wanneer de Ocean Race in 2022 aanmeert in Aarhus, kunnen we uitkijken naar een episch sportevenement voor het maritieme Denemarken en een fantastisch feest aan de waterkant in Aarhus voor iedereen.”

Lars Lundov, CEO van Sport Event Denmark voegt eraan toe: “Aarhus heeft zichzelf gemarkeerd als een toonaangevende stad voor grote internationale zeilevenementen. Afgelopen zomer werden hier de zeer succesvolle Wereldkampioenschappen Zeilen voor alle Olympische klassen gehouden, en nu kijken we uit naar The Ocean Race in 2021-’22. Hierbij blijven we ons richten op het thema duurzaamheid.”

Voor The Ocean Race is duurzaamheid al lang een kernwaarde en is het een nog grotere focus geworden voor het evenement in de toekomst. In de periode 2017-2018 heeft de Race bijgedragen tot een wereldwijde beweging tegen plastic afval. “In de laatste editie van de Race heeft ons baanbrekende en bekroonde duurzaamheidsprogramma nieuwe normen bepaald voor hoe een sportevenement zijn fans en belanghebbenden kan betrekken bij het aanpakken van het probleem van plasticvervuiling en het herstellen van de gezondheid van de oceaan,” aldus Johan Salén van The Ocean Race.

(c) Foto’s: The Ocean Race

Tags: , , , Last modified: 9 oktober 2019
Sluiten