Actueel

De 5 best gelezen artikelen van de maand november

12:00

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand november op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Nu in Zeilen: Van Vlieland naar de Faeröer
19-11-2019

De boot moet de kant op. Voor veel booteigenaren is dat een spannend moment. Er zijn immers flink wat doemscenario’s die je liever geen werkelijkheid ziet worden. Denk aan een verbogen schroefas, een gebroken voorstag of een hisjband die breekt. Alles valt of staat echter met een goede voorbereiding.
Klik hier om het hele artikel te lezen

2. Nu in Zeilen: Zelfbouwboot
12-11-2019

De zussen Lisa (24) en Anne (22) Zegers bouwen zelf een klassieke zeilboot. Moeilijk? Volgens eigen zeggen valt dat wel mee: “Elke stap heeft weer eigen uitdagingen. Het is vooral heel erg leuk om te doen.”
Klik hier om het hele artikel te lezen

3. Bekijk hier de beste zeilfoto’s en -video’s die met awards zijn bekroond
27-11-2019

De Mirabaud-awards werden op maandag 25 en dinsdag 26 november uitgereikt tijdens het Yacht Racing Forum in het Spaanse Bilbao. Jaarlijks worden de beste en mooiste zeilfoto’s en -video’s met een prijs beloond. Zowel in de foto- als filmcategorie zijn drie winnaars uit de bus gekomen. Onder wie één Nederlander!
Klik hier om het hele artikel te lezen

4. La Vagabonde met aan boord Greta Thunberg trotseerde 7 Bft.
20-11-2019

Greta Thunberg zeilt mee aan boord van catamaran La Vagabonde richting Spanje. Half november vertrokken de Zweedse klimaatactiviste (16) & vader Svante, zeilvloggers Riley Whitelum, Elayna Carausu & baby Lennon en de Engelse schipper Nikki Henderson vanuit de staat Virginia. Greta wil op tijd in Madrid zijn om daar begin december de klimaattop bij te wonen. Momenteel bevinden de opvarenden zich ergens midden op de Atlantische Oceaan.
Klik hier om het hele artikel te lezen

5. Nu in Zeilen: Overstag voor een multihull
26-11-2019

Zeilers van ‘gewone’ kieljachten kijken vaak met een schuin oog naar catamaran- en trimaranzeilers. Dat zijn toch andere zeilers. Maar de liefde voor het water, snelheid, wind en ruimte blijkt minstens zo groot. Aan boord bij zeven dubbelrompzeilers.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Zie ook: De 5 best gelezen artikelen van de maand oktober

 

Omslagfoto: Peter Schermer

Tags: , , Last modified: 10 december 2019
Sluiten