Actueel

De 5 best gelezen artikelen van de maand mei

10:00

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand mei op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje.

1. Gestrand zeiljacht in Scheveningen had lijn in schroef
06-05-2021

Het zeiljacht dat eind april tussen de palen van de pier van Scheveningen terecht kwam, was beperkt manoeuvreerbaar doordat een lijn zich om de schroefas had gewikkeld. Het lijkt aannemelijk dat de lijn in de chaos van de laatste momenten voor de botsing in het water kwam en de schroef onklaar maakte.
Klik hier om het hele artikel te lezen

2. Rondje Atlantic met Laura Dekker
27-05-201

In 2010 begon Laura Dekker haar soloreis rond de wereld, als jongste ooit. Een decennium later stortte de zeilster zich in een nieuw avontuur. Ze stichtte de Laura Dekker World Sailing Foundation op, kocht een groter schip (ook Guppy genaamd) en ontwierp zeilreizen voor jongeren, samen met haar vriend Sander Vogelenzang en hun zoontje Tim. Begin mei kwamen ze terug van een eerste, zes maanden durende Atlantic Roundtrip met een groep van zeven jongeren. Hoe was die ervaring?
Klik hier om het hele artikel te lezen

3. Zeilboot tussen de palen bij de Pier van Scheveningen
29-04-2021

Door een navigatiefout is een schipper in de nacht van woensdag 28 april op donderdag 29 april tussen de palen van de Pier in Scheveningen gestrand. De schipper zag de verlichte pier aan voor de haven en klapte ertegenaan. Naast de KNRM hebben ook een aantal andere aanwezigen beelden van de gestrande zeilboot online geplaatst. Die kun je hieronder bekijken.
Klik hier om het hele artikel te lezen

4. Vrije doorvaart windparken in de knel
20-05-2021

De komst van nieuwe windparken maakt het steeds drukker op de Noordzee. Daarom besloot de Nederlandse overheid in 2018, op aandringen van het Watersportverbond, om drie bestaande windparken (Egmond aan Zee, Prinses Amalia windpark en Luchterduinen) onder bepaalde voorwaarden open te stellen voor kleine scheepvaart tot 24 meter. Verwacht werd dat een vrije doorvaart ook uitgebreid zou worden naar de nieuwe windparken, maar dat blijkt momenteel niet het geval.
Klik hier om het hele artikel te lezen

5. Tips van de tuiger: Zo blijft je mast overeind
06-05-2021

Het begin van het seizoen is het uitgelezen moment om alles nog eens nauwkeurig na te lopen. Heb jij de verstaging al goed nagekeken dit jaar? Floris de Heer, tuiger bij CS Rigging vertelt in dit interview hoe je dat doet
Klik hier om het hele artikel te lezen

Omslagfoto: © Arie van Dijk

 

Last modified: 1 juni 2021
Sluiten