Zeemanschap

Zeilboot tussen de palen bij de Pier van Scheveningen

18:05

Door een navigatiefout is een schipper in de nacht van woensdag 28 april op donderdag 29 april tussen de palen van de Pier in Scheveningen gestrand. De schipper zag de verlichte pier aan voor de haven en klapte ertegenaan. Naast de KNRM hebben ook een aantal andere aanwezigen beelden van de gestrande zeilboot online geplaatst. Die kun je hieronder bekijken.

Screenshot van een webcam in Scheveningen, genomen om 14:40 uur op donderdag 29 april.

Vast onder de pier

Rond 03.00 uur ‘s nachts werd KNRM-station Scheveningen gealarmeerd. Er was een zeiljacht in de problemen.
Ter plaatse met de reddingboten de Kitty en Beluga en het kusthulpverleningsvoertuig bleek dat het zeiljacht door een navigatiefout onder de pier vast was komen te zitten. De redders van het kusthulpverleningsvoertuig zijn erin geslaagd de Duitssprekende schipper, hij was de enige aan boord, van het schip af te halen. De man is met lichte onderkoelingsverschijnselen overgedragen aan het ambulancepersoneel.

Het schip is flink beschadigd en is donderdagmiddag geborgen. Ook de pier kwam er niet ongeschonden vanaf, want er is onder andere een stuk hek omgevallen.

Crowdfundingsactie voor een nieuwe reddingsboot

Onlangs is KNRM Scheveningen een crowdfundingsactie gestart om geld in te zamelen voor een nieuwe reddingsboot Jaap Pronk. Wil je ook een steentje bijdragen? Klik dan hier.

Omslagfoto: KNRM Scheveningen

Tags: Last modified: 15 juli 2021
Sluiten