Actueel

De 5 best gelezen artikelen van de maand januari

12:00

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand januari op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Bemanning van zeiljacht gehaald op Atlantic
22-01-2020

Vier bemanningsleden en een hond zijn op 10 januari midden op de Atlantisch Oceaan van hun 38 voet lange zeiljacht gehaald. Het jacht had roer- en motorproblemen opgelopen na veel wind en riep daarom de hulp in van het passerende vrachtschip Sunda.
Klik hier om het hele artikel te lezen

2. Heldendaad schipper Ker 40 ‘Showtime’ redt bemanning
09-01-2020

De Australische LCE Showtime (Ker 40) is in de nacht van 5 op 6 januari zijn kiel verloren. Dit gebeurde tijdens de terugreis, na deelname aan de Sydney Hobart Race, voor de Australische kust richting het Noorden. Was de race zelf dit jaar relatief rustig, tijdens de terugreis werden windsnelheden van 48 knopen gemeten.
Klik hier om het hele artikel te lezen

3. Foto’s: noodweer verwoest zeilboten voor Mallorca
21-01-2020

Spanje werd geteisterd door storm Gloria. Zij zorgde voor zulk noodweer dat ze doden, gewonden en heel veel chaos tot gevolg heeft. Ook in Port de Pollença, een klein stadje in het noorden van Mallorca, ging het er heftig aan toe. Een deel van de boten dat zich in de baai van Pollença bevindt, kwam er niet ongeschonden vanaf…
Klik hier om het hele artikel te lezen

4. Royal Huismans Sea Eagle II verlaat het nest
07-01-2020

Met de tewaterlating van de 266-voeter Sea Eagle II gaat Royal Huisman met recht spetterend 2020 in. Dit schip, 81 meter lang, is het grootste project dat ooit door de jachtbouwer uit Vollenhove is gerealiseerd. Het jacht werd gebouwd in opdracht van Dr. Samuel Yin, een Taiwanese zakenman.
Klik hier om het hele artikel te lezen

5. Vertrekkersvlog: Yndeleau
10-01-2020

Dertigers Jurre Witte en Suzanne Legtenberg zijn op wereldreis. Met hun Van de Stadt 44, genaamd Yndeleau vertrokken zij eind augustus vanuit Amsterdam voor het grote avontuur. Afgelopen zomer stonden zij nog in de Zeilen met hun klusverhaal, want af was hun zeilboot zeker niet.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Zie ook: De 5 best gelezen artikelen van de maand december

Omslagfoto: Crew Sunda/Seastar Shipmanagement

Tags: , , Last modified: 28 januari 2020
Sluiten