Actueel

De 5 best gelezen artikelen van de maand januari

De populairste berichten op Zeilen.nl

15:12

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand januari op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Lek én stuurloos op de oceaan
26-01-2022

Het waait ongeveer 15 knopen en de golven zijn niet hoog. Het weer is rustig. Ideale omstandigheden om de Atlantische Oceaan over te steken. Het is 18 januari en de Nederlandse bemanning van Brainstorm, een X4.9, zeilen gemoedelijk voor de wind, tot er ineens een probleem ontstaat met het roer.
Klik hier om het hele artikel te lezen

2. Lelijk eendje wordt geluksvogel
17-01-2022

Wanneer is het tijd voor een nieuwe boot? Er is weinig water in de Oostzee en bij Scandinavië waar René Vleut niet is geweest. De afgelopen decennia maakte hij met UGLYDUCK meer dan twintig zeilreizen naar deze vaargebieden. Zijn Vaargidsen liggen in menig kuip onder handbereik. Toch is het tijd afscheid te nemen van zijn trouwe metgezel. Welke boot wordt de volgende geluksvogel?
Klik hier om het hele artikel te lezen

© René Vleut

3. Man opgepakt na reeks diefstallen uit zeilboten
05-01-2022

In de gemeente Schouwen-Duiveland hield de politie op 21 december 2021 een inwoner aan op verdenking van meerdere diefstallen uit boten. Sinds september waren een diverse aangiftes gedaan na vermiste goederen van zeilboten. Het ging om boten in jachthavens op Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland.
Klik hier om het hele artikel te lezen

diefstal
© Politie

4. Vertrekkers Marrit en Joost liggen met roestgaten op Gran Canaria
20-01-2022

Soms zit het mee, soms zit het tegen, en op dit moment is het even wat zwaarder voor Joost en Marrit. Met hun Rekere 36 Awa zijn ze tijdens hun zeil- en surfreis naarstig op zoek naar een werf die ze kan helpen met de gaten in hun boot.
Klik hier om het hele artikel te lezen

 © Sailina Awa

5. In memoriam René Vleut 1949-2022
17-01-2022

In de vorige editie van Zeilen waren we nog bij hem aan boord op zijn nieuwe jacht LuckyDuck en schreven we hoopvol dat we hem veel gezonde mijlen toewensten op zijn nieuwe jacht. Dat heeft niet zo mogen zijn. René Vleut is op 11 januari op 72-jarige leeftijd overleden. Na een lange strijd met kanker is hij ‘weggezeild’ achter de horizon, zoals hij zelf op zijn rouwkaart heeft geschreven. René was een zeer gewaardeerd mens, zeiler, inspirator, auteur en bovenal Oostzee-ambassadeur.
Klik hier om het hele stuk te lezen

Klik hier om de 5 best gelezen artikelen van de maand december te lezen.

Omslagfoto: WCC / Jésus de Leon, dv-hans

Last modified: 1 februari 2022
Sluiten