Nieuws

Man opgepakt na reeks diefstallen uit zeilboten

Meer dan honderd gestolen goederen zijn in beslag genomen in Serooskerke

17:14

diefstal

In de gemeente Schouwen-Duiveland hield de politie op 21 december 2021 een inwoner aan op verdenking van meerdere diefstallen uit boten. Sinds september waren een diverse aangiftes gedaan na vermiste goederen van zeilboten. Het ging om boten in jachthavens op Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland. 

“Normaal komen er niet zo veel aangiftes uit deze havens,” aldus Mireille Aalders, woordvoerder van de politie, “vandaar dat de recherche al snel een verband tussen de diefstallen legde.” Er waren achttien meldingen binnengekomen in de periode september tot december.

Tienduizenden euro’s

Verschillende zeilpakken, navigatieapparatuur, snelheidsmeters, lieren en huishoudelijke voorwerpen waren onder andere meegenomen door de dief. “De kosten lopen op tot in de tienduizenden euro’s,” zegt Aalders. 

Doordat een slachtoffer zijn eigen apparatuur te koop zag staan op een website kon de recherche de dader traceren. Het bleek een inwoner van Serooskerke te zijn. Tijdens de huiszoeking werden er meer dan honderd gestolen goederen in beslag genomen. 

Bezoek je boot, ook in de winter

De politie roept booteigenaren op om ook buiten het vaarseizoen af en toe hun boot te bezoeken. “Zo ontstaat er meer beweging in de havens en kan je een diefstal eerder aangeven,” zegt Aalders. Ook is het handig om bij het doen van de aangifte merknamen, serienummers en opvallende kenmerken van de goederen bij de hand te hebben. Aalders: “Op die manier kan de politie zorgen dat de voorwerpen bij de juiste eigenaren terechtkomen.” Mensen van wie de goederen in Serooskerke waren, zullen worden bericht door de politie. 

Beeld: (c) Politie.nl

Tags: Last modified: 5 januari 2022
Sluiten