Actueel

De 5 best gelezen artikelen van de maand december

09:00

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand december op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Tien jaar comfortabel op wereldreis
04-12-2019

Frits Boonen (62) en zijn vrouw Liza (46) vertrokken begin oktober voor de reis van hun leven. Met het vooruitzicht de komende tien jaar op hun Fountaine Pajot Helia 44 catamaran door te brengen, ging het stel grondig te werk. “Het is niet de bedoeling om tien jaar te kamperen.”
Klik hier om het hele artikel te lezen

2. Visnet Urker kotter bleef achter een wrak haken
03-12-2019

UPDATE 03-12-2019, 15:00 uur. De KNRM reageert zelf als volgt op onze Facebookpagina op dit bericht: “De oorzaak van het zinken van de kotter zoals genoemd door KNRM Den Helder is voorbarig en had zo niet genoemd mogen worden. Momenteel doet de Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoek naar de toedracht van het tragische ongeval. Via de website van de Onderzoeksraad voor Veiligheid kan het onderzoek gevolgd worden https://bit.ly/2Ljfwp5.”
Klik hier om het hele artikel te lezen

3. Video: compilatie van kapseizende zeilboten
08-12-2019

Kapseizen kan er heftig aan toe gaan, zeker als dit met hoge snelheid gebeurt. Sailing Sports Channel 2018 heeft een compilatie van de top tien van boten die omslaan gemaakt. Vooral de twintig seconden ná minuut 01:50 hebben wij vol ongeloof bekeken. Heb jij weleens een indrukwekkende kapseis-situatie meegemaakt?
Klik hier om het hele artikel te lezen

4. Het geheim om 10 Bft. aan te kunnen, aldus solozeiler Aanderaa
22-12-2019

De Noorse solozeiler en vlogger Erik Aanderaa heeft een video op zijn YouTube-kanaal geplaatst met de naam Encountering Storm Force 10. Aan boord van zijn Contessa 35 Tessie heeft hij onlangs bewezen dat hij en zijn boot samen 10 Bft. aankunnen. Hij omschrijft dit als de meeste enge, maar tevens mooiste ervaring uit zijn zeilcarrière. De videobeelden die hij tijdens dit avontuur maakte, zijn al meer dan 1,2 miljoen keer bekeken.
Klik hier om het hele artikel te lezen

5. Overboord geslagen zeiler gered door smartwatch
16-12-2019

Een zeiler die overboord was geslagen op het Grevelingenmeer zal dankbaar zijn dat hij een smartwatch droeg. Hij sloeg vrijdagavond 13 december overboord. Via dit horloge, dat in verbinding met zijn telefoon staat, kon hij namelijk naar het Kustwachtcentrum in Den Helder bellen. Vervolgens kon de man door de hulpdiensten worden geholpen.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Lees ook: De 5 best gelezen artikelen van de maand november

 

 

Tags: , , Last modified: 6 januari 2020
Sluiten