Actueel, Internationale wedstrijden, Wedstrijden

Brons voor Nicholas Heiner op wereldkampioenschap Finn

17:11

Nicholas Heiner wordt derde op zijn eerste wereldkampioenschap in de Finn klasse. Hij kijkt tevreden terug, hoewel er meer in had gezeten volgens de zeiler: “Ik heb wel wat puntjes laten liggen in de wedstrijden voor de medalrace. Maar die laatste race win ik wel, daardoor eindig ik wel op een derde plaats in het klassement.”

De zeilers hebben twee dagen aan de kant gezeten aan het Balatonmeer in Hongarije, de wind was te zwak of draaide te veel om te kunnen starten. Zondag 10 september stond de medalrace op het programma, deze is gevaren onder lichte omstandigheden. Heiner voelt zich wel prettig in lichtweer, dit laat hij in de medalrace dan ook duidelijk zien. Bij de start pakt hij de leiding en behoudt deze positie tot het einde van de race. Max Salminen (SWE) pakt de wereldtitel en Jonathan Lobert (FRA) gaat met het zilver naar huis.

Op wereldkampioen-positie
“Aan het begin van de week had ik al het gevoel dat we iets moois neer konden zetten”, licht Heiner nader toe. “Voordat ik de medalrace in ging had ik wel het gevoel dat er meer in had gezeten. Tijdens de medalrace heb ik zelfs nog even op wereldkampioen-positie gelegen. Maar ik was afhankelijk van anderen in dit geval, het enige wat ik kon doen was winnen, en dat heb ik dan ook gedaan. Deze derde plek is denk ik een heel mooi resultaat voor een eerste Finn Gold Cup.”

Vooral veel eten
De Finn-zeiler heeft als doelstelling Olympisch goud in Tokio. Hij is op de goede weg, maar er moet nog wel wat gebeuren. “Ik moet vooral veel eten en de gym in om aan te komen. We weten ook precies wat er verbeterd moet om dat te bereiken. Hier, en gedurende het hele seizoen, heb ik laten zien dat ik er al goed bij zit.” Volgend weekend vaart Heiner het Nederlands kampioenschap in eigen land. Vorig jaar was dit zijn eerste evenement in de Finn. Met alleen maar 1tjes had hij de Nederlandse titel al te pakken, tot hij door te vroege starts gediskwalificeerd werd en deze prijs aan hem voorbij ging.

Tags: , , Last modified: 20 oktober 2017
Sluiten