Actueel, Nieuws

Bezems in top

12:00

IRC1 Witte Raaf PrijsDe Verbondsbezems en de Shorthanded Awards zijn vrijdagavond 25 november uitgereikt. De wisselprijzen van het verbond werden onder andere uitgereikt aan de winnaars van de ORC- en IRC-competities.

De bezems en prijzen werden tijdens een sfeervol diner uitgereikt in het Huis van de Sport in Nieuwegein, onder belangstelling van de top van de competitie en diverse geïnteresseerden. Voorzitter van de Noordzee Club Jan Geert Boeve reikte de bezems en bijbehorende prijzen uit. De winnaars:

ORC1, Coin Coin, Harry van Beuningen Trophy
ORC2, Bach Yachting, Goeree Beker
ORC3, De Ondeugd, Noord-Hinder Beker
ORC4, Pura Vida, Flexicon Award
IRC1, Coin Coin, Witte Raaf Prijs
IRC2, Checkmate, Noordzee Beker
Dutch Quarter Ton Cup, Second Wave, Maas Prijs
TwoHanded, Ajeto!, Magic Machine Cup

 

img_7861-bewerktVan pechvogel tot aanstormend talent

Naast de competitieprijzen werden ook speciale trofeeën uitgereikt. De Flipperkast Prijs, voor jong talent in de wedstrijdzeilerij, werd uitgereikt aan de tien leden van de Team Heiner Pups. De Coolhaas Prijs, voor prestatie in langeafstandwedstrijden, werd gewonnen door Astrid de Vin (Il Corvo), die met haar bemanning onder andere meevoer in de Rolex Middle Sea Race. De twijfelachtige eer voor het ontvangen van de Pechvogel Prijs viel ten deel aan Patrick ten Brinke (Hodspur), wiens mast brak tijdens de wedstrijden. Het tweekoppige team bereikte zonder veel schade de haven en verschenen twee weken later met een nieuwe mast weer aan de start. De Prins Hendrik der Nederlanden Prijs, voor verdienste op het gebied van nationaal en internationaal wedstrijdzeilen, werd uitgereikt aan Peter en Aly Anink voor hun jarenlange inzet (onder andere) als wedstrijdleiding.

Postuum uitgereikt

De Stichting Shorthanded reikt op dezelfde avond sinds een aantal jaar ook de Shorthanded Awards uit. De Solo Challenge Award, die wordt uitgereikt aan een zeiler die een bijzondere solozeilprestatie heeft geleverd, werd uitgereikt door Jules Bänffer, initiatiefnemer van Stichting Shorthanded. De wisselprijs, die voortaan de Henk Bezemer Trofee zal heten, werd postuum toegekend aan de in oktober overleden Henk Bezemer. Zijn weduwe Yvonne nam de prijs in ontvangst.

3 nominaties

De genomineerden voor de Doublehanded Award werden toegesproken door juryvoorzitter Sander Bakker. John van der Starre en Robin Verhoef (Ajeto!) werden genomineerd voor het winnen van de doublehanded competitie en het prepareren van hun boot voor optimale shorthanded prestaties.

Yvonne Beusker en Erik van Vuuren (Panther) ontvingen hun nominatie voor het winnen van de North Sea Race. Beusker kreeg een speciale vermelding voor het promoten van de doublehanded-klasse op het World Sailing Congress in Barcelona, eerder dit jaar.

Chris Schram (Maverick) en zijn vaste bemanningsleden Raymond Roesink en Ken Parson mochten de Doublehanded Award in ontvangst nemen. Dankzij de vele podiumplaatsen op het Nederlandse doublehanded podium en de activiteiten in het Britse circuit, maar ook de vele verhalen op social media verdiende de bemanning van Maverick de Doublehanded Award.

Kijk voor de complete uitslagen op noordzeeclub.nl/wedstrijdzeilen.

Tags: , , , Last modified: 29 november 2016
Sluiten