Actueel

Bekijk de foto’s van het overboord gevallen superjacht My Song

14:02

Het zeilschip My Song is aangekomen in Palma de Mallorca. Het 39,6 meter lange jacht werd door MCS Marine Claim Services Germany geborgen en vervolgens naar Palma’s STP-scheepswerf gesleept. In het weekend van 25 en 26 mei is My Song tijdens het transport vanuit het Caraïbisch gebied van een cargoschip gevallen. Het vrachtschip kwam op de Middellandse Zee in een storm terecht en verloor daarbij het drie jaar oude superjacht.

Lees ook: Vrachtschip verliest peperduur zeiljacht

My Song was aan boord van het containerschip onderweg naar het Spaanse eiland Ibiza gebracht. Een paar dagen later zou het schip meedoen aan de Loro Piana Superyacht Regatta. Dit evenement vindt van 3 juni tot 6 juni plaats in Porto Cervo, Italië. Vorig jaar was het schip de grote winnaar van deze regatta. De eigenaar van My Song is eveneens de organisator van de bovengenoemde yachtrace.

Dit bericht bekijken op Instagram

S/Y MY SONG damage

Een bericht gedeeld door Yacht Claims (@yachtclaims) op

Ingestorte bok

Waarschijnlijk is het instorten van de bok de oorzaak van het ongeluk. Dat liet de David Holley, de CEO van het transportbedrijf Peters & May, eerder weten. (Klik hier om Holleys hele verklaring te lezen.) Vanzelfsprekend is er een uitgebreid onderzoek gestart naar de toedracht van het incident.

Omslagfoto: YCCS/StudioBorlenghi

Tags: , , , , , Last modified: 5 juni 2019
Sluiten