Actueel

Ruim 1000 zeilers zijn bezig met de ARC

14:34

De vloot van de Atlantic Rally for Cruisers (ARC) heeft op zondag 24 november Las Palmas verlaten om koers te zetten naar Saint Lucia. Ruim 180 boten met daarop meer dan duizend zeilers, afkomstig uit 53 landen, bevinden zich midden op de Atlantische Oceaan. Gemiddeld varen zij zo’n 18 tot 21 dagen over de transatlantische oversteek van 2700 mijl. De deelnemers die meedoen aan de ARC+ en ARC+ St. Vincent zijn ook onderweg naar hun Caribische bestemmingen.

Deze wedstrijd is voor iedereen: voor gezinnen met kinderen tot racers en voor kleine boten tot grote multihulls. De eerste editie van dit evenement werd in 1986 georganiseerd door Cruising World Magazine. “Samen de Atlantische Oceaan oversteken, maar eigen avonturen beleven,” valt op de website van de ARC te lezen. Twee weken voor aanvang van de rally vinden er al allerlei activiteiten plaats waardoor er vriendschappen ontstaan. Uiteindelijk is het doel om aan de overkant een rum punch en koud biertje te drinken en tevreden terug te kijken op een fantastische prestatie.

ARC+ en ARC+ St. Vincent

Als je de tracker wilt bekijken, wordt er aan je gevraagd welke ‘route’ je wilt zien. Je kunt kiezen uit ARC, ARC+ en ARC+ St. Vincent. De laatste twee evenementen zijn beide op zondag 10 november van start gegaan. Ze zijn destijds in de richting het Kaapverdische eiland São Vincente gevaren. Hier hebben zij een tussenstop gehad van 3 tot 5 dagen om vervolgens op 21 november weer de trossen los te gooien en naar een van de twee Caribische bestemmingen te varen: Saint Lucia of  St. Vincent.

Updates vanaf het water

Geregeld verschijnen er online updates over hoe het er binnen de rally aan toe gaat. Op de website van de ARC kun je blogs van de deelnemers lezen. Klik hier om naar die pagina toe te gaan. Ook op de Facebookpagina van het evenement wordt vaak iets gepost.

Zie ook: Helse omstandigheden in de Brest Atlantiques

Omslagfoto: Screenshot Fleet Viewer ARC

Tags: , , , , , Last modified: 29 november 2019
Sluiten