Actueel, Nieuws, Wedstrijden

America’s Cup: 4 overwinningen op rij voor de Kiwi’s

13:22

Grote verbijstering bij de Amerikanen van Oracle Team USA na vier overtuigende overwinningen op rij voor Emirates Team New Zealand in de eerste 2 dagen van de America’s Cup finale. De Amerikanen die een bonuspunt in de voorrondes verdienden, staan na vier races op een 3-0 achterstand. Emirates New Zealand, dat vorige week de kwalificatie voor de 35e America’s cup won, wist de Amerikanen keer op keer op overtuigende wijze voor te blijven.

We moeten iets grondig gaan veranderen. De komende vijf dagen worden de belangrijkste van onze hele campagne
– Jimmy Spithill

Zelfde Schuitje

Op de persconferentie na de vierde race is Jimmy Spithill, de schipper van het Amerikaanse team, helder: “Ze zijn gewoon sneller en ik denk niet dat het de cyclors zijn, maar wat het wel is… Het is duidelijk dat de Kiwi’s een grote stap hebben gezet. We moeten iets grondig gaan veranderen. De komende vijf dagen worden de belangrijkste van onze hele campagne.” Spithill staat bekend om zijn goede starts, maar liet daar toch steken vallen bij de afgelopen races. “We gaan naar alles kijken; de boot, de onderdelen, de tactiek, álles. We hebben eerder in dit schuitje gezeten en toen hadden we minder tijd. Nu hebben we vijf dagen om te reageren en er kan nog van alles gebeuren.”

Blijven Pushen
Peter Burling, schipper van de Nieuw-Zeelanders is tevreden, maar is zich bewust van de taak die voor hem ligt. “Na vier van de vier races gewonnen te hebben is het moeilijker om te kijken wat we moeten verbeteren. We moeten blijven pushen. Het is moeilijker voor Oracle als wij blijven pushen zoals we hebben gedaan. Als je een of twee fouten maakt dan vechten ze terug en als we stil staan dan pakken ze ons. We zijn erg blij met hoe het nu gaat, maar er is nog steeds genoeg te doen. Het weer hier in Bermuda is fantastisch en de sfeer hier is geweldig.” Een van de bemanningsleden van Peter Burling is de Nederlander Carlo Huisman. Houd Zeilen.nl in de gaten voor een interview.

Het team dat als eerste zeven wedstrijden weet te winnen is de winnaar van de 35e America’s cup. De Kiwi’s staan er goed voor maar durven nog niet te juichen. Vier jaar geleden stonden de Amerikanen ver achter maar wisten toen acht races achter elkaar te winnen; hun comeback was legendarisch en bezorgde de Kiwi’s een nationaal trauma.

Recaps
18 Juni, Races 3 & 4:

https://www.youtube.com/watch?v=bg18ttsSiSs

17 Juni, Races 1 & 2:

https://www.youtube.com/watch?v=1TUr8suxFMk

Beeld: America’s Cup

(c) America’s Cup

 

Tags: , , , Last modified: 20 juni 2017
Sluiten