Actueel

17 hallen Boot Düsseldorf, wij keken rond

15:35

Normaliter trekt de beurs totaal zo'n 250.000 bezoekers.

Boot Düsseldorf bewijst eens te meer waarom ze de grootste indoor botenbeurs van de wereld zijn. Van 18 t/m 26 januari hebben ze 17 hallen vol watersport, in het breedste zin van het woord. Zo vind je er platforms voor duiken, kitesurfen, motorboten, snel varen, duiken, en natuurlijk onze tak van sport: zeilen. Met meer dan 1.900 exposanten uit 71 landen, en 230.000 aan beursoppervlakte is Boot een walhalla voor elke watersporter. Boot Düsseldorf trekt elk jaar weer bezoekers uit ongeveer 100 verschillende landen.

Europese industrie in cijfers

De Europese maritieme industrie is in 2019 stabiel gebleven. Dit na zeven jaar van groei in de watersport. Ondanks toenemende onzekerheid als gevolg van handelsgeschillen blijft de EU commissie een groei van 1,2% in de eurozone voorspellen. Dit na een groei in 2019 van 1,4%. Zeer diverse werven investeren in nieuwe modellen, en met succes. Naast het zelf hebben van een boot, is de trend ‘gebruiken maken van ipv eigenaar zijn van’ een boot verder uitgegroeid. Dit is te zien in verschillende andere vormen die snel groeien, zoals charteren en shared ownership.

European yacht of the year

Tijdens de eerste avond van Boot Düsseldorf werden de European Yacht of the Year 2020 uitgeroepen. In oktober werd een week lang proefgevaren op de Middellandse Zee vanuit Port Ginesta door journalisten van twaalf Europese tijdschriften, waaronder Zeilen. In Zeilen 11/2019 heb je kunnen lezen welke boten er in de vijf verschillende categorieën waren genomineerd. Meer over de winnaars lees je in Zeilen 03/2020, die eind februari op de mat en in de winkel ligt.

De winnaars in de zes verschillende categorieën zijn:

  • Toerjacht – family cruiser: Beneteau Oceanis 30.1
  • Toerwedstrijdjacht – performance cruiser: X 4.0
  • Wedstrijdjacht – racer: Dehler 30 one design
  • Luxejacht – luxury cruiser: Amel 60
  • Innovatieprijs: ClubSwan 36
  • Multihull

Beide boten in de categorie Multihull betrof het prototype en vertoonden nog te veel verbeterpunten om ze tot European Yacht of the Year te benoemen. De jury heeft daarom besloten dit jaar geen prijs uit te reiken in de categorie Multihull. Lees het jurycommentaar hier

Even rondkijken

Meer weten, kijk dan op boot.de

Foto’s: Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann

Tags: , , , Last modified: 23 januari 2020
Sluiten