Boten

Nieuwsblog Boot Düsseldorf 2022

15:36

Boot Düsseldorf 2022 afgelast

30 december 2021

Boot Düsseldorf 2022 gaat niet door vanwege corona. De dreiging van de omikron-variant is te groot, waardoor de deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft besloten indoor publieksevenementen met meer dan 750 bezoekers te verbieden.


Beurs gaat, iets kleiner, gewoon door

21 december 2021

Hal 15 is het domein van alle zeilgerelateerde zaken, inclusief zwaardboten, klasse-verenigingen en kajuitjachten. (c) Constanze Tillmann/Messe Düsseldorf

De beursorganisatie heeft geschoven met de aanwezige boten en merken en komt tot maar liefst 9 hallen met boten, uitrusting, elektronica en activiteiten. Waar normaliter hallen 15, 16 en 17 gevuld zijn met zeiljachten, biedt hal 15 nu in zijn eentje plek aan alle 40 zeilgerelateerde exposanten. Naast de eerdergenoemde merken (zie twee berichten hieronder), zijn ook de diverse klasse-verenigingen aanwezig, evenals een aantal zwaardbootvertegenwoordigers. Daarnaast verschijnen er diverse interessante sprekers op het podium. Verder kun je op de beurs kijken naar en deelnemen aan diverse activiteiten op alle vlakken van de watersport, zoals duiken (er is een volledig nieuwe duiktoren gebouwd in hal 12), surfen en wingfoilen. Uiteraard zijn er ook motorboten en -jachten aanwezig om te bekijken.

De beursorganisatie heeft uitgebreide maatregelen genomen om de beurs veilig te laten verlopen. Voor toegang dien je gevaccineerd, genezen of negatief getest te zijn (PCR-test), in de hallen moet je een medisch mondkapje dragen, tenzij je op een toegewezen zitplaats plaatsneemt.

Tickets en meer informatie over de beurs


Uitreiking European Yacht of the Year digitaal

20 december 2021

Genomineerden van EYOTY 2021 tijdens de vaartesten in Kiel. Rechts de winnende Contest 55CS. (c) Nils Günter/EYOTY

De uitreiking van de European Yacht of the Year 2022 (EYOTY 2022), die normaliter plaatsvindt op de eerste zaterdagavond tijdens de Flagshipnight, wordt dit jaar wederom digitaal uitgevoerd. Normaliter worden de titels in verschillende categorieën feestelijk uitgereikt aan de vertegenwoordigers van de werven zelf, maar door de afwezigheid van het grootste deel van de kanshebbers op de beurs, is besloten het dit jaar digitaal uit te voeren. De prijzen werden afgelopen januari ook digitaal uitgereikt vanwege het niet doorgaan van de beurs. Welke allernieuwste modellen dermate bijzonder zijn dat ze de titel verdienen, maken we in het weekend van 22 op 23 januari bekend.

Dit zijn de winnaars van de EYOTY 2021. Je leest over de genomineerden in Zeilen 11/2021. Van diverse genomineerden verschijnt de komende tijd een vaartest in Zeilen.


Deze merken zijn wel met boten op de beurs aanwezig

17 december 2021

De nieuwste modellen van Bavaria, de C42 (foto) en C38, krijgen goede kritieken. (c) Andreas Lindlahr/EYOTY

Ondanks de vele afzeggingen zijn er nog steeds zeiljachten te zien op de beurs. Bavaria Yachts, Elan, Saare, Greenboats, Haber Yachts, Imexus, Swallow Yachts en Aquacraft zijn met boten aanwezig op de beurs.


Grote namen zeggen af voor Boot Düsseldorf

16 december 2021

Transport van zoveel boten is kostbaar. (c) Constanze Tillmann/Messe Düsseldorf

Diverse grote namen hebben afgezegd voor Boot Düsseldorf 2022, waardoor de zeilboothallen nagenoeg leeg zullen zijn. Onder andere de Franse, Italiaanse, Nederlandse en Scandinavische werven hebben afgezegd voor de bootshow, ondanks het verstrijken van de annuleringsdeadline. Ook het Duitse Hanse Yachts en het Britse Oyster hebben afgezegd. De enorme investering voor de aanwezigheid van zoveel boten in combinatie met de onzekerheden rond de bezoekmogelijkheden en het al dan niet doorgaan van de beurs, heeft tot deze besluiten geleid.

Lees meer

Omslagfoto (c) Constanze Tillmann/Messe Düsseldorf

Tags: Last modified: 30 december 2021
Sluiten