Boten

Boot Düsseldorf wederom afgelast door corona

10:26

Boot Düsseldorf 2022, Europa’s grootste indoor bootshow, is afgelast vanwege corona. De deelstaat waarin Düsseldorf ligt heeft besloten dat er tot eind januari geen grote indoor publieksevenementen mogen plaatsvinden. Ondanks de vele afzeggingen van met name zeiljachtbouwers, bleef de organisatie tot op het laatste moment optimistisch.

Omikron gooit roet in het eten

De minister van gezondheid van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, waarin Düsseldorf ligt, maakte na de kerst bekend dat er vanwege de huidige coronacijfers geen grote publieksevenementen kunnen plaatsvinden in januari. Het gaat om evenementen waarbij meer dan 750 bezoekers binnen worden verwacht. De maatregel is genomen vanwege de verwachte sterke verspreiding van de omikron-variant van het coronavirus.

Geld terug?

De maatregel neemt de beursorganisatie heel wat verantwoordelijkheid uit handen. Hoewel er zeer strenge maatregelen in de beurshallen zelf zouden worden ingezet, was niet iedereen er gerust op. Dat bleek uit de vele last minute afzeggingen en de daarop volgende discussie van exposanten met de beursorganisatie over het doorschuiven naar 2023 van reeds betaalde beursgelden.

Of bezoekers en exposanten hun geld (deels) terug kunnen krijgen, is nog onduidelijk. Het Duitse blad Yacht schrijft dat het corona noodfonds voor evenementen, dat onlangs nog werd uitgebreid, soelaas zou kunnen bieden.

Ontwikkelingen

Hier lees je het verloop van de ontwikkelingen over Boot Düsseldorf 2022.

Omslagfoto (c) Constanze Tillmann/Messe Düsseldorf

Tags: Last modified: 30 december 2021
Sluiten