Actueel, Zeilen nieuws

Vertrekkers van formaat

15:12

In 2013 zullen drie Nederlandse historische schepen gezamenlijk een reis rond de wereld maken. De bark Europa, de driemasttopzeilschoener Oosterschelde, en kits getuigde  haringlogger Tecla vertrekken begin mei vanuit Kaapstad voor een reis vol races, evenementen, en kaaprondingen.Bark EuropaIn 2013 zullen drie Nederlandse historische schepen gezamenlijk een reis rond de wereld maken. De bark Europa, de driemastschoener Oosterschelde, en haringlogger Tecla vertrekken begin mei vanuit Kaapstad voor een reis vol races, evenementen, en kaaprondingen.

Vlootschouw
Op uitnodiging van de Australische afdeling van Sail Training International varen de schepen in een aantal Tall Ship Race etappes van Melbourne naar Hobart, Sydney en Auckland. In Sydney neemt de vloot deel aan een vlootschouw ter viering van het honderdjarig bestaan van de Australische Marine.

Drie kapen
Vanuit Auckland steken de klassiekers – zonder hulp van de motor – de Stille Oceaan over en wagen een Kaap Hoorn ronding volgens de reglementen van de Stichting Nederlandse Kaap Hoorn-vaarders.

haringlogger Tecla

Gedurende de reis worden dus de drie grote kapen gerond: Kaap de Goede Hoop, Kaap Leeuwin en Kaap Hoorn.

Gasten
Op alle trajecten kunnen gasten meevaren. Zeilervaring is niet vereist,  maar voor de lange oversteken wordt wel bekeken of iedereen fit genoeg en geschikt is om zo’n lange periode op zee te zijn. Meer informatie is te vinden op de websites van de Bark Europa: http://www.barkeuropa.com en de Oosterschelde: http://www.oosterschelde.nl/ (WP)

Tags: Last modified: 25 januari 2012
Sluiten