Actueel, Zeilen nieuws

Twee nieuwe bemanningsleden Team Brunel

21:27

Team Brunel heeft maandagmiddag de namen van twee nieuwe bemanningsleden bekendgemaakt. De Deen Jens Dolmer (44) en de Spanjaard Pablo Arrarte (33) zullen onderdeel gaan uitmaken van het team dat de Volvo Ocean Race vaart.

Pablo Arrarte

Pablo Arrarte VolvoOceanRace_m19936-vor120531-roman-1876-3De Spanjaard voer in 2008 mee op Telefónica, toen de Spaanse boot werd geschipperd door Bekking. Voor degenen die het project van dichtbij volgen is de selectie van Arrarte dan ook geen verrassing. Arrarte: “Dit wordt mijn derde Volvo Ocean Race, maar ik ben geen twintig meer, dus ook voor mij zal het een grote uitdaging worden. Ik kan wel flink wat ervaring toevoegen aan het team. Ik kijk ernaar uit om met de nieuwe boten te varen, zeker nu de verschillende boten meer hetzelfde zijn dan ooit.” Arrarte is dankbaar voor de kans die Bekking hem gunt. “Dit keer wil ik winnen.”

Arrarte zeilde in het Olympisch circuit in de Finn- en Star-klasse. Op de Olympische spelen van 2004 in Athene werd hij 10e in de Star. Na zijn eerste VOR nam hij deel aan internationale wedstrijden, waaronder de Maxi- en Superyacht Cups en de Round Brittain & Ireland Race.

Bekking over Arrarte: “Ik kwam Pablo voor het eerst tegen aan boord van de Bribon TP52. Ik heb hem geselecteerd voor Telefónica Blue, dus ik ben al met hem rond de planeet gevaren. Hij is zo sterk als een beer, een goede trimmer en bovendien een snelle stuurman, die altijd 100 procent geeft. Daarnaast heeft hij in de tweede race met Telefónica nog meer ervaring opgedaan.”

 

Jens Dolmer

Jens Dolmer VolvoOceanRace_vor-13523De 44-jarige Deen Jens Dolmer gaat voor de tweede keer mee met de VOR. In 2008 verscheen hij aan de start op Ericsson 3 en is vastberaden om te winnen. “De Volvo Ocean Race is een van de grootste uitdagingen in de wedstrijdzeilerij. Na één poging kom ik terug voor meer: om te winnen! Met een paar van ‘s werelds beste zeilers kunnen we dat waarmaken met Team Brunel.”

Naast zijn wedstrijd op Ericsson 3 heeft Dolmer onder andere deelgenomen aan de America’s Cup, de Match Race Tour en de Trans Atlantic Race en was hij meervoudig winnaar in de Maxi Worlds.

Volgens Bekking blinkt Dolmer uit in iedere functie op de boot. “Sinds mijn laatste Volvo Ocean Race was Jens ongeveer bij iedere campagne waar ik iets mee te maken had aan boord. Hij is sterk in iedere positie aan boord en is een goede team player. En naast zijn technische vaardigheden is hij ook gewoon aardig en gezellig om aan boord te hebben.”

Selectie

Na de selecties van afgelopen week, zal Team Brunel woensdag 22 januari nog vier potentiële bemanningsleden aankondigen. Die vier varen mee op de boot van Southampton naar Lanzarote, waar ze gaan trainen.

 

Foto’s: Gustav Morin/Ericsson 3 & Ian Roman/Volvo Ocean Race

 

 

Tags: , , Last modified: 20 januari 2014
Sluiten