Wedstrijden

Zware rukwinden takelen SailGP-vloot hard toe

Heftig weer tijdens KPMG Australia Sail Grand Prix

12:46

In het weekend van 18 en 19 februari zou de KPMG Australia Sail Grand Prix in Sydney worden gehouden. Na afloop van de eerste racedag heeft zich een weerincident voorgedaan en dat heeft geleid tot fikse schade aan de vloot. Racedag nummer twee is daardoor afgelast en hoogstwaarschijnlijk moeten ook aankomende SailGP-evenementen worden uitgesteld.

Gelukkig is er bij het incident niemand ernstig gewond geraakt. De windvlagen staken de kop op, toen een deel van de vloot van F50-foilers aan wal was. Er is schade aan de vleugelzeilen aangericht en ten minste één boot werd verder ook zwaar beschadigd door heftige rukwinden. Ook het racedorp kreeg het flink te verduren zoals je op de onderstaande beelden kunt zien. Er lagen ook nog zes raceboten in het water en zij zijn er relatief ongedeerd vanaf gekomen.

Er is slechts één vlootrace nodig om een winnaar te bepalen en daarom is het France SailGP Team de officiële winnaar van het evenement in Sydney.
Hoe de agenda van de SailGP er de aankomende tijd uitziet, is nog niet bekend. Zodra de organisatie daar meer over weet, laten ze het weten.

Bekijk hieronder beelden van de schade:

Omslagfoto: © SailGP

Tags: Last modified: 20 februari 2023
Sluiten