The Ocean Race

Zeeziekte aan boord bij Team Brunel

15:16

Onboard Reporter Stefan Coppers liet even wat minder van zich horen. In zijn laatste blog geeft hij de indirecte reden voor zijn afwezigheid.

March 19, 2015. Leg 5 naar Itajai onboard Team Brunel. Welkom terug dames en heren. Aan boord van Tam Brunel woedt een spannende tweestrijd tussen Dirk de Ridder en Stefan Coppers. Waar de geel zwarte zeilracer de tropische cycloon Pam ingehaald heeft en zich met 27 knopen wind in de ene na de andere monstergolf boort, hebben De Ridder en Coppers de strijd om hun maaginhoud binnen boord te houden verloren.

Vanmorgen nam nieuwkomer De Ridder de leiding met een schitterend lange overgeef sessie aan de zeereling. “De Ridder toch,” schalt schipper Bouwe Bekking over het dek bij het aanschouwen van zijn plots groen geworden collega. “Altijd even inslingeren hé,” luidt de reactie van de ervaren zeezeiler De Ridder.

Maar inmiddels heeft Stefan Coppers, door de wol geverfd op het gebied van zeeziekte, de regie weer in eigen hand genomen. “Toen de andere jongens gisteren hun maaltijd lieten staan, had ik wellicht hun voorbeeld moeten volgen in plaats van ook hun boord leeg te eten”, aldus Coppers.

 

Tags: Last modified: 5 mei 2021
Sluiten