The Ocean Race

Wél race in 2021, Volvo geen eigenaar meer

14:43

Volvo
Richard Brisius and Johan Salén appointed as President and co-President of the Volvo Ocean Race. Photo by Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race. 14 November, 2017.

Volvo doet afstand van het eigenaarschap van de Volvo Ocean Race. De volgende editie, in 2021, gaat de Zweedse autofabrikant wel door als sponsor. Het eigendom van de wedstrijd komt bij Atlant Ocean Racing Spain te liggen, dat wordt geleid door de huidige CEO’s van de wedstrijd Richard Brisius, Johan Salén. Daarnaast is ook de Zweed Jan Litborn van de partij. “We blijven innoveren,” zegt Salén. “We kunnen vanaf dag één zeggen dat we alles al voor elkaar hebben om de volgende race te kunnen varen. We gaan voor de lange termijn.”

Open voor andere klassen

De vele speculaties over het mogelijk openstellen van de loodzware wedstrijd voor andere klassen, krijgen eindelijk vaste grond onder de voeten. Salén: “Door ook andere klassen toe te laten tot de wedstrijd komen de meest geavanceerde offshore racejachten binnen bereik. Daardoor blijft er uitdaging voor de zeilers en blijft de wedstrijd de ultieme offshore race rond de wereld.”

Derde leven VO65?

De nieuwe eigenaren houden de mogelijkheid open dat de huidige eenheidsklasser waarmee de Volvo Ocean Race gevaren wordt, de Volvo Ocean 65 (VO65), ook voor de wedstrijd van 2021 wordt gebruikt.

Of de Volvo Ocean Race wel de naam blijft dragen van het Zweedse automerk is nog niet bekend.

In Zeilen 06/2018 lees je meer over hoe de huidige boten het uithouden na bijna twee races rond de wereld.

Omslagfoto (Brisius (l) en Salén) (c) Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

 

 

Tags: Last modified: 15 juli 2021
Sluiten