The Ocean Race

Nederlandse Volvo-boten vechten om 24-uurs record

18:39

Leg 8 from Itajai to Newport, day 06 on board Brunel. 27 April, 2018.

Update: Korte tijd na het nieuwe record pakte AkzoNobel het weer van Brunel af. Frappant genoeg gebeurde daarna exact hetzelfde. Brunel voer weer harder, maar AkzoNobel ging daar al snel weer overheen. Het record is nu in handen van Team AkzoNobel met een afstand van 579.12 mijl in 24 uur! Yikes!


Team Brunel heeft een prachtig record op zijn naam staan. Het Nederlandse team dat meedoet aan de Volvo Ocean Race heeft namelijk het meest aantal mijlen in 24 uur gevaren met een VO65-boot. Maar liefst 560,06 mijl!

In de editie die plaatsvond in 2014-‘15 werd het 24-uursrecord neergezet door Abu Dhabi Ocean Racing. Zij wisten 550,08 mijl in een etmaal te zeilen. Team Brunel heeft dat record inmiddels dus verbroken.

(c) Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race.

Watervlug

De weersomstandigheden om een níeuw record neer te zetten zijn nog aanwezig. De andere teams zijn dan ook hard bezig met proberen het fonkelnieuwe record van Team Brunel te doorbreken. Vooral Team AkzoNobel heeft een gunstige positie om dit te doen.

Momenteel vaart de vloot richting Cardiff met Team Brunel voorop. Op de tracker is te zien dat de nummer twee Team AkzoNobel is (de boot die eveneens het 24-uursrecord van Abu Dhabi Ocean Racing heeft verbroken).

Bekijk hieronder de beelden van hoe het eraan toegaat aan boord bij Team Brunel:

Lees ook: Team Brunel leidt vloot vanuit Newport

Omslagfoto: Sam Greenfield/Volvo Ocean Race

Tags: , Last modified: 15 juli 2021
Sluiten