The Ocean Race

Volvo Ocean Race: Nederlandse zeilers strijden om eerste plaats

20:26

Cardiff stopover. Practice Race. 06 June, 2018.

Vanmiddag kreeg de Volvo Ocean Race-vloot te maken met een trage start. De teams werden geconfronteerd met een hogedruksysteem, warm weer en weinig wind. De weersomstandigheden waren zelfs zo dat de organisatie besloot de start iets uit te stellen. Ondanks dit begin, belooft het een heel spannende en belangrijke etappe te worden!

Met nog slechts twee etappes te gaan is de strijd om de eerste plaats groter dan ooit. Drie teams, waaronder Team Brunel, vechten voor de eerste plek. De top-3 verschilt maar drie punten van elkaar. Vooralsnog staat Dongfeng Race Team met Carolijn Brouwer op nummer één, het Spaanse MAPFRE als tweede, gevolgd door Team Brunel. Voor het andere team dat onder Nederlandse vlag vaart, Team AkzoNobel, is het nog mogelijk om uiteindelijk als derde in het algemeen klassement te eindigen.

‘Rivalen’ Carolijn Brouwer en Bouwe Bekking. (c) Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race.

Nederlandse zeilers

In de vier teams die er hard voor werken om uiteindelijk in Den Haag op het podium te staan, zitten vijf Nederlandse zeilers:  Carolijn Brouwer (Dongfeng Race Team), Bouwe Bekking & Carlo Huisman (Team Brunel) en Simeon Tienpont & Peter van Niekerk (Team AkzoNobel). Het is nog de grote vraag wie op welke plek eindigt. Schipper Bouwe Bekking: “We moeten ze gewoon verslaan, zoals ik al zei in Newport. We moeten van de twee rode boten winnen en dan zullen we zien wat er de laatste etappe gebeurt. Ik denk dat alles pas duidelijk wordt in Den Haag.”

Etappe tien is 1300 mijl lang en voert de teams rond de westkust van Ierland. Vervolgens zeilen zij naar het noordelijkste puntje van Schotland. Over een dag of vier à vijf worden de teams in Göteborg verwacht. De stad waar het merk Volvo is ontstaan.

Klik hier voor de tracker.

Let the battle begin. (c) Jesus Renedo/Volvo Ocean Race.

Huidig algemeen klassement

1. Dongfeng Race Team – 60 punten
2. MAPFRE – 59 punten
3. Team Brunel – 57 punten
4. team AkzoNobel – 48 punten
5. Vestas 11th Hour Racing – 36 punten
6. SHK / Scallywag – 29 punten
7. Turn the Tide on Plastic – 26 punten

Omslagfoto: Jesus Renedo/Volvo Ocean Race

Lees ook: Zo wint Team Brunel de Volvo Ocean Race

Tags: Last modified: 15 juli 2021
Sluiten