The Ocean Race

Volvo Ocean Race: zó mis je niets van de finish in Den Haag

17:08

Cape Town Stopover. Practice Race. 6th December, 2017

Zondagmiddag wordt de Volvo Ocean Race-vloot in Den Haag verwacht.  De aankomst belooft voor de zeilers en de tienduizenden toeschouwers, zowel op het water als aan wal, een legendarisch moment te worden. Waar, hoe laat en wanneer moet je op welke plek zijn? Hieronder vind je het antwoord.

Finishdag zondag 24 juni

10.00-10.30 uur: Officiële opening Race Village
De Race Village wordt geopend met de klompboot. Bekijk hier de plattegrond van de Race Village (Strandweg 4) in Den Haag.

(c) Volvo Ocean Race Den Haag.

13.00-18.00 uur: Finish wedstrijdvloot
Aankomst van de boten vanuit Göteborg. De wedstrijdteams komen naar verwachting aan tussen 13.00 en 18.00 uur. Het beste zicht heb je vanaf de Race Village Beach. De rode lijn op de afbeelding hiernaast geeft de finishlijn weer.

21.00: Sluiting Race Village

Wat je moet weten voor je bezoek

  • De haven van Scheveningen is gesloten voor passanten en is alleen toegankelijk voor geaccrediteerde boten en ligplaatshouders. Boten zonder een geldige identificatievlag en registratie mogen niet naar binnen.
  • Je kunt alsnog zelf met de boot komen (Hoe doe je dat? Lees meer hier) en buiten de haven blijven. Je komt er echt niet in. Ankeren dus.
  • Kom je naar de Race Village? Het dorp is, anders dan met de stopover in de vorige race, aan de noordzijde van de pieren op het strand.
  • Het evenement is gratis te bezoeken. Het terrein wordt niet afgesloten voor fietsers en voetgangers en er worden extra fietsenstallingen ingericht. Voor autoverkeer zijn diverse straten afgesloten. Ook kun je niet overal parkeren tijdens het evenement. Gezien de verwachte drukte en de zeer beperkte parkeergelegenheid op locatie wordt sterk aangeraden met het openbaar vervoer te komen (Route & bereikbaarheid).
  • Update: Via de automatische chat van @volvooceanracedenhaag op Facebook kun je op de hoogte worden gehouden van de verwachte aankomsttijd van de boten in Scheveningen. Vraag via de Facebook messenger om ‘finish alert’ om op de hoogte te blijven.

(c) Ugo Fonolla/Volvo Ocean Race.

Programma 25 juni t/m 1 juli

Ook de rest van de week zijn er allerlei activiteiten georganiseerd. Acht dagen lang staat de haven van Scheveningen in het teken van zeilen en watersport. Zo bezoekt onder andere Koning Willem-Alexander de Race Village en vinden de Europese Kampioenschappen Optimist plaats. Er wordt ook gevaren met foilende catamarans van Red Bull en met de spectaculaire M32-cats. Bekijk via deze link het hele programma.

Kun je niet in Den Haag aanwezig zijn, maar wil je toch niets van de race missen? Lees dan hier hoe je de Volvo Ocean Race nog meer kunt volgen.

 

Omslagfoto: Ydwer van der Heide

Tags: Last modified: 15 juli 2021
Sluiten