The Ocean Race

Volvo Ocean Race: dubbel podium voor Nederland!

08:49

Leg 9, from Newport to Cardiff, arrivals. 29 May, 2018.

Afgelopen nacht zijn Team Brunel en Team AkzoNobel als eerste en tweede gefinisht in Cardiff. Het verschil in aankomsttijd tussen de teams bedroeg amper vier minuten! Dongfeng Race Team maakt het podium dat bij deze negende etappe hoort compleet.

Naast een prachtige tweede plek heeft Team AkzoNobel nog een subliem 24-uursrecord neergezet. (c) Jesus Renedo/Volvo Ocean Race

Het is de tweede keer tijdens deze Volvo Ocean Race dat er twee Nederlandse teams tegelijk op het podium staan. Beide teams wisten al een keer een etappewinst te behalen. Team Brunel won etappe 7, waarbij ook een dubbel aantal punten verdiend kon worden, en Team AkzoNobel finishte als eerst bij etappe 6.

Tevreden schippers

Schipper Bouwe Bekking, van Team Brunel, vlak na de overwinning: “We zijn erg blij met het resultaat – om de twee rode boten te verslaan was het doel. Winnen is natuurlijk leuk om het bonuspunt te krijgen en dan ook mooie gevecht om uiteindelijk Team AkzoNobel te verslaan. We zijn een gelukkig team.”

“Dit was een ongelooflijke race,” zegt Tienpont aan boord bij de finish. “Ik ben ongelofelijk trots op de bemanning. We bleven de hele weg naar de finishlijn pushen en we zijn blij met de tweede plaats. Het team vond het leuk om een ​​record neer te zetten dat hopelijk moeilijk te verslaan zal zijn. Sinds Melbourne hebben we het ongelooflijk goed gedaan. Vanaf dat moment hebben we meer punten gescoord dan MAPFRE en Dongfeng. Dus het vertrouwen is aanwezig en als bemanning genieten we er zo van.”

Team Brunel trekt de kurk van de fles. (c) Jen Edney/Volvo Ocean Race.

Dubbel aantal punten

Vorige week zondag vertrok de vloot vanuit Newport om koers te zetten richting de hoofdstad van Wales. Team Brunel wist vorig weekend in koppositie de haven van Newport te verlaten. Deze etappe, die 33oo mijl lang was, was de laatste waarbij de winnaar een dubbel aantal punten kon verdienen. Team Brunel pakt hiermee 14 punten (plus een bonuspunt) en Team AkzoNobel 12.

De nummer twee in het algemeen klassementleider, MAPFRE, is nog niet gefinisht. Dit geldt eveneens voor de teams Vestas 11th Hour Racing, Team Sun Hung Kai/Scallywag en Turn The Tide on Plastic. Als de teams die nog racen finishen in hun huidige posities, zal Team Brunel slechts drie punten achterlopen op algemeen klassementleider Dongfeng Race Team.

Omslagfoto: Jesus Renedo/Volvo Ocean Race

Tags: , , Last modified: 15 juli 2021
Sluiten