The Ocean Race

Team SCA in Abu Dhabi na zware race

14:58

Het vrouwenteam met de Nederlandse Carolijn Brouwer is vannacht over de finishlijn in Abu Dhabi gevaren. Team SCA is als laatste de finish gepasseerd, bij binnenkomst spraken de gezichten van de elf topzeilsters boekdelen.

Team SCA arriveert in Abu DhabiHet is een teleurstellend resultaat voor Team SCA, Carolijn Brouwer: “Het was een zware etappe voor ons. We hebben mooie dingen laten zien, zoals de start met harde wind. We verlieten als derde de baai, maar in de eerste nacht verloren we het contact met de vloot. Dan maak je het jezelf best lastig. Vanaf toen was het steeds terugknokken.”

Het weer liet zich bovendien van andere kant zien dan traditioneel van deze route mag worden verwacht. Brouwer: “Normaal zit je een week lang in de passaatwind. De overtrekkende tropische depressie was weliswaar zwak, maar wist het weerpatroon wel te storen. Daardoor was het voor iedereen lastig. Wij hebben daarin een fout gemaakt en zo behoorlijk wat mijlen verloren. Al met al lig je dan achterop en zijn er weinig mogelijkheden om terug te komen in de race.”

Leerzame etappe

Toch bleef de bemanning gemotiveerd, zo blijkt uit de reactie van Brouwer: “We zijn blijven knokken en hebben in de laatste honderd mijl wel twintig keer gegijpt. We hebben veel geleerd en dat nemen we mee in de derde etappe. We zijn een bijzondere groep meiden met hetzelfde doel. Dat is denk wat ons als team zo sterk maakt.” Schipper Sam Davies voegde daaraan toe: “Buiten de navigatiefout zeilden we eigenlijk beter dat in de eerste etappe voor wat betreft de bootsnelheid, manoeuvres en de algehele performance. We hebben veel toegepast van wat we op weg naar Kaapstad hadden geleerd.”

Last modified: 5 mei 2021
Sluiten