The Ocean Race

Team Brunel vervangt De la Plaza

09:22

Team Brunel vervangt Javier de la Plaza en zet de Nieuw-Zeelander Adam Minoprio in voor de laatste 3 etappes. Minoprio is tot nog toe de jongste wereldkampioen matchracen en eindigde in zijn debuut Volvo Ocean Race op de tweede plaats overall.

Minoprio, met CAMPER/Emirates Team New ZealandMinoprio vervangt de Spaanse Javier de la Plaza, die vanwege andere zeilverplichtingen het team verlaat. De 29-jarige nieuwkomer brengt een aanzienlijke dosis ervaring als inshore en ook als offshore zeiler met zich mee. Op zijn zevende maakte hij kennis met het wedstrijdzeilen. Op 11-jarige leeftijd werd hij nationaal kampioen in de Optimist en een jaar later zeilde hij zijn eerste wereldkampioenschap in dezelfde klasse.
In 2009 werd hij als 24-jarige, de jongste zeiler ooit die de wereldtitel in het matchracen wist te veroveren. Daarmee behoort hij tot de elitaire groep van collega’s zoals Chris Dickson, Dean Barker en Russell Coutts.

Minoprio in de Volvo Ocean Race

In de Volvo Ocean Race 2011-12 finishte Minoprio als tweede met CAMPER/Emirates Team New Zealand. Dat deed hij als stuurman en trimmer van de Nieuw-Zeelandse boot. Begin 2014 was Minoprio vleugeltrimmer van het America’s Cup team Luna Rossa. Met het terugtrekken van het Italiaanse syndicaat ontstond er ruimte voor een nieuwe uitdaging. “De Volvo Ocean Race vraagt fysiek meer van je dan inshore races rondom de boeien”, aldus de Nieuw-Zeelander.

“Het is een eer dat Bouwe Bekking mij vraagt om Team Brunel te versterken. Samen met de America’s Cup is de Volvo Ocean Race de top van de zeilsport. Ik denk dat mijn kennis en vaardigheden het mij mogelijk maken om bij te dragen aan de ontwikkeling en prestatie van Team Brunel. Ik ga altijd voor het hoogst haalbare resultaat.”

Bekking voegde daaraan toe: “Adam heeft al de Volvo Ocean Race gevaren en hij is wereldkampioen match racen geweest. Als ervaren match racer kan hij net het verschil maken in de laatste 3 korte etappes.”

De zes boten sterke vloot bindt aanstaande zaterdag 16 mei de strijd aan in de In-Port Race in Newport. De dag daarna start de zevende etappe richting Lissabon, terug naar Europa.

 

Tags: Last modified: 5 mei 2021
Sluiten