The Ocean Race

Team Brunel finisht als eerste in Göteborg

07:24

Leg 10, from Cardiff to Gothenburg, arrivals. 14 June, 2018.

Het is Team Brunel gelukt! Ze zijn als eerste gefinisht in Göteborg. Deze prestatie zorgt ervoor dat het team op de gedeelde eerste plaats staat met MAPFRE in het algemeen klassement. De Spaanse crew kwam als tweede aan in Göteborg en Team AkzoNobel als derde. De komende laatste etappe wordt spannender dan ooit!

Aan het begin van deze etappe voer Team Brunel achter de twee rode boten, MAPFRE en Dongfeng Race Team, de voormalig nummer één en twee in het algemeen klassement. Gistermiddag had Team Brunel beide teams ingehaald. Team Brunel kwam slechts twee minuten sneller aan in Göteborg dan MAPFRE. “We hebben fantastisch werk geleverd als team en het resultaat was natuurlijk beter dan we hadden kunnen dromen,” zei Bekking. “We wilden de twee rode boten verslaan, maar een overwinning om het bonuspunt te krijgen is echt leuk.”

Vreugde aan boord bij Team Brunel. (c) Jesus Renedo/Volvo Ocean Race.

In vuur en vlam

Aan het einde van etappe 6 in Auckland stond Team Brunel op de zesde plaats met slechts 20 punten. MAPFRE, de toenmalige raceleider, had toen al 39 punten gewonnen. De laatst tijd staat Team Brunel in vuur en vlam en boekt een 1-2-1-score over de laatste vier etappes. Zij hebben 45 van de mogelijk haalbare 47 punten gewonnen, een ongelooflijke scoreverhouding.

De resultaten van deze etappe zorgen ervoor dat MAPFRE en Team Brunel gelijk staan in de top van het algemeen klassement met 65 punten. Toch zal uiteindelijk MAPFRE op de eerste plek staan ​​vanwege het leiden van de In-Port Race Series, het tie-break-mechanisme voor de Volvo Ocean Race. Donfeng Race Team staat met 64 punten als derde in het algemeen klassement.

(c) Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race.

Bloedstollende finish

Donderdag 21 juni gaat de laatste etappe van start. De teams varen richting Den Haag waar de race eindigt. De laatste etappe is beslissend. De resultaten hebben nog nooit zo dicht bij elkaar gelegen en de druk is nog nooit zo hoog geweest.

1. MAPFRE – 65 punten
2. Team Brunel – 65 punten
3. Dongfeng Race Team – 64 punten
4. Team AkzoNobel – 53 punten
5. Vestas 11th Hour Racing – 38 punten
6. SHK / Scallywag – 30 punten
7. Turn the Tide on Plastic – 29 punten

Lees ook: Kom naar de finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag

Bron: Volvo Ocean Race

Omslagfoto: Jesus Renedo/Volvo Ocean Race

Tags: , Last modified: 15 juli 2021
Sluiten