The Ocean Race

Scallywag aangekomen in Itajaí

20:38

Na het drama aan boord van team Sun Hung Kai/Scallywag, waarbij John ‘Fish’ Fisher om het leven kwam, zette het team koers naar Chili. Daar ging het team van boord en een delivery crew van Scallywag heeft toen de taak op zich genomen om de boot zo snel mogelijk naar Itajaí te zeilen.

Kort na drie uur lokale tijd arriveerde de boot in het Race Village, waarbij omstanders en bezoekers de bemanning op een respectvol applaus trakteerden. Meteen na binnenkomst begon het aftuigen van de boot en nog geen anderhalf uur later stond de boot al op de kant, met de mast er af.

Morgen is de havenrace, maar het team zal de boot nog volledig moeten nakijken, voordat aanstaande zondag de etappe naar Newport van start gaat. De havenrace wordt dus gevaren met de overige 6 boten. Team Vestas 11th Hour Racing was vandaag voor het eerst weer aan het zeilen sinds de mast het begaf. Het wordt voor de Scallywags een race tegen de klok om de boot ‘race ready’ aan de start te krijgen.

Speciaal voor jou en op uitnodiging van Dongfeng Race Team, reisde Zeilen af naar Itajaí in Brazilië voor de Volvo Ocean Race.

Tags: , , , Last modified: 15 juli 2021
Sluiten