The Ocean Race

Roy Heiner blij met Nederlandse VOR-deelname

18:53

royheiner

“Fantastisch.” Zo reageert Roy Heiner op het nieuws dat Sailing Holland met een team gaat meedoen aan de Volvo Ocean Race 2014-15. “We hebben nu in ieder geval een Nederlands team aan de start.”

Graag had Heiner zelf ook goed nieuws bekendgemaakt over mogelijke deelname van een eigen team. Maar zover is het helaas nog niet. Met zijn team is hij nog hard op zoek naar sponsors. Vooralsnog heeft hij de toezegging van een sponsor die bereid is 8 miljoen euro te investeren, maar hij heeft 12 tot 14 miljoen euro minimaal nodig.

Somberder

Een paar weken geleden was Heiner nog redelijk optimistisch over de kansen op deelname. Inmiddels klinkt hij wat somberder.
Op de vraag hoe het er met de onderhandelingen voorstaat, wil hij niet reageren. “Deze week is voor Brunel.” Hij doelt daarbij op de hoofdsponsor van Sailing Holland, die dinsdag officieel bekend gemaakt zal worden.
Heiner verwacht niet dat de deelname van Sailing Holland, een financiële impuls zal geven aan zijn eigen campagne. Dat het sponsors sneller over de drempel helpt.

Bundelen

Waarom heeft hij eigenlijk niet de krachten gebundeld met Sailing Holland?
“Daarvoor zijn onze campagnes te verschillend”, aldus Heiner die zijn zoektocht naar sponsors voortzet. “Ons leven wordt niet bepaald door andere zeilers of teams, hooguit door mensen die bereid zijn in onze campagne te investeren.”

Tags: , Last modified: 21 mei 2021
Sluiten