The Ocean Race

Dongfeng als eerste het water op

21:47

Dongfeng Race Team take their newly-refitted Volvo Ocean 65 for a spin shortly after the handoverat the Volvo Ocean Race Boatyard in Lisbon, Portugal.

Het Chinese Dongfeng Race Team heeft als eerste zijn Volvo Ocean 65 opgehaald bij de werf in Lissabon. Daarmee heeft het Volvo Ocean Race-team het meeste tijd van alle deelnemers om te kunnen trainen met de boot waarmee ook de wedstrijd gevaren wordt. Als het team compleet is althans. De Volvo Ocean Race start eind oktober 2017 in Alicante.

Schipper Charles Caudrelier.

Voor de winst

Het Chinese team doet voor de tweede keer mee aan de wedstrijd en gaat eveneens met Fransman Charles Caudrelier in zee. De Franse schipper wist het relatief onervaren wedstrijdteam naar de derde plaats te leiden. De verwachtingen voor de volgende editie zijn dan ook hoog. “Ik wil winnen, net als ik in 2012 aan boord van Groupama deed”, zegt Caudrelier. Toen voer hij nog mee als bemanningslid. Zijn landgenoot Franck Cammas schipperde de boot toen naar de overwinning.

De boot heeft een grondige refit ondergaan.

Nauwkeurige refit

De boot heeft een refit gehad van ongeveer een miljoen euro. Om er zeker van te zijn dat de boot precies hetzelfde is als alle andere boten, is hij volledig doorgelicht (binnenkort meer daarover in Zeilen). De boot van Dongfeng is in totaal vijftien weken op de werf in Lissabon geweest. “We hebben onze oude boot weer terug”, zegt boat captain Graham Tourell, “maar dan alsof ze weer nieuw uit de verpakking komt. Vrijwel alles is vervangen of vernieuwd. Ze ziet er uitmuntend uit de nieuwe kleuren.”

Gemengd team

Schipper Caudrelier heeft nog niet bekend gemaakt wie er allemaal in het team komt, “maar het wordt net als de vorige keer een gemengd Chinees-westers team.” Caudrelier laat eveneens weten dat er – zoals toegestaan in de nieuwe wedstrijdregels – waarschijnlijk ook vrouwelijke deelnemers aan boord komen.

Foto’s Eloi Stichelbaut/Dongfeng Race Team

Tags: Last modified: 20 mei 2021
Sluiten