The Ocean Race

Team Brunel wint In-Port Race in Lissabon

17:26

Brunel
Lisbon stopover. The Mirpuri - HiFly In Port Race. Photo by 03 November, 2017.

Na een tegenvallende eerste etappe van Alicante naar Lissabon heeft Team Brunel vandaag een hoop goed gemaakt. In Lissabon voeren ze tijdens een natte In-Port Race naar een indrukwekkende eerste plek.

(c) Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

Op het nippertje

Op het nippertje wisten ze het Spaanse team MAPFRE voor te blijven. MAPFRE gooide in de laatste run nog hoge ogen door van een zesde plaats met overtuiging naar een tweede plaats te varen. Het lukte de Spanjaarden net niet om Brunel nog te kloppen. Slechts acht seconden zat er tussen Team Brunel en MAPFRE.

Blije Bekking

Brunel

Bouwe zwaait naar zijn fans bij binnenkomst. (c) Jesus Renedo/Volvo Ocean Race

Schipper Bouwe Bekking is tevreden. “We hadden een hele goede dag vandaag. Net als gister in de Pro-Am en woensdag tijdens de oefenrace waren we blij met onze start. We zijn super blij met het resultaat. Als team hebben we het een stuk beter gedaan dan in Alicante.”

Agressief en conservatief

De tactiek van Team Brunel pakte goed uit. Bekking: “We hebben vandaag laten zien dat je een goede kans op de overwinning hebt als je de minste fouten maakt. Het was tactisch agressief varen en conservatief zijn bij de boeien. Het is goed dat we nu deze eerste plaats hebben behaald. We hebben als crew hard gewerkt en sinds de vorige In-Port race in Alicante hebben we grote stappen gezet.”

(c) John Kraft

Ook Carlo Huisman, de andere Nederlander aan boord is tevreden. “In Lissabon is het altijd mooi racen op de rivier. Het was nog een hele mooie strijd met MAPFRE op het laatste stuk voor de finish. Het was denk ik een spannende wedstrijd voor het publiek, maar ook zeker voor ons aan boord.”

Regen

Op de kant trotseerden de fans het wisselvallige weer. Het leek nog goed te gaan, maar al snel werden een paar kleine buitjes forse buien met stortregen. De tenten op het terrein waren propvol met toeschouwers die droog wilden staan en nog voor de finish waren de tribunes aan de kust bijna helemaal leeg. Desalniettemin was het een mooi spektakel waarbij de boten fel afstaken tegen de donkere, dreigende luchten.

Omslagfoto: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

Tags: Last modified: 20 mei 2021
Sluiten