The Ocean Race

Brunel voorop in eindsprint naar Abu Dhabi

20:03

Team Brunel gaat met een kleine voorsprong aan de leiding in de tweede etappe van de Volvo Ocean Race 2014-15. De top drie ligt nog zo dicht bij elkaar, dat de sprint naar Abu Dhabi zeker geen gelopen race is.

onboard Team Brunel. Bouwe Bekking

Team Brunel vaart al sinds zondagmorgen 7 december aan kop. Vanmiddag om 13.40 uur Nederlandse tijd bedroeg het gat met Dongfeng Race Team 11,3 mijl en met Abu Dhabi Ocean Racing 41,7 mijl.

Afgelopen nacht wist Team Brunel zelfs iets uit te lopen op de twee naaste concurrenten. “Het voordeel daarvan is dat de route naar de beruchte Straat van Hormuz een aan de windse koers is en de achtervolgers geen andere keuze hebben dan om te volgen”, schreef Team Brunel OBR Stefan Coppers vandaag in zijn blog. Dat betekent dat ze geen achterstand goed kunnen maken door een andere koers te kiezen.

De eerste drie boten tussen de 714 en 754 mijl voor de boeg tot aan de finish voor de kust van Abu Dhabi. Die zullen ze naar verwachting op zaterdag 13 december passeren. Het leidende drietal zeilt maar liefst 280 mijl voor Team Alvimedica in vierde positie. Dat net als MAPFRE en Team SCA in principe niet meer in aanmerking komt voor een podiumplek.

Concurrentie

Als Bekking en zijn mannen de etappezege weten veilig te stellen, komt Team Brunel in het totaalklassement op gelijke hoogte met Abu Dhabi Ocean Racing. Beide teams zullen dan met gedeelde punten op de eerste plaats staan.

Abu Dhabi schipper Ian Walker geeft de hoop op glorie in Abu Dhabi niet op. “Het ziet er misschien nu niet naar uit, maar 30 mijl is zo verdwenen. We moeten nog steeds 450 mijl aan de wind, dus alles kan gebeuren”, aldus de Engelsman. Bovendien verwacht Walker een zone met lichte wind, waardoor zijn twee voorgangers eerder snelheid zullen verliezen en hij dus op ze kan inlopen.

Tags: Last modified: 5 mei 2021
Sluiten