The Ocean Race

Brunel en AkzoNobel op 2 en 3 in Proloog

16:07

Brunel

Hoewel de eerste plaats voor het Spaanse team MAPFRE is, behaalden de Nederlandse teams Brunel en AkzoNobel de tweede en derde plaats in de Proloog van de Volvo Ocean Race. Deze Proloog telt niet mee voor de punten maar is wel een laatste check voordat de race over tweeënhalve week start. De finish was vervroegd omdat de aanbrengetappe naar Alicante anders te lang zou gaan duren vanwege te weinig wind.

MAPFRE

Een blije Sophie Ciszek aan boord van MAPFRE. (c) Jen Edney/VOR

In gevecht met Spanje

Team Brunel was tot op het laatste moment in gevecht met MAPFRE. Slechts 17 minuten nadat de Spanjaarden finishten, kwamen de Nederlanders onder leiding van Bouwe Bekking over de streep. AkzoNobel, het team van Simeon Tienpont kwam ongeveer twee uur later dan Brunel over de streep.

Een geconcentreerde Simeon Tienpont aan boord van AkzoNobel. (c) James Blake/VOR

Tactische keuzes

AkzoNobel voer samen met de andere teams een iets andere route. Brunel en MAPFRE kozen er al vroeg voor om dichter bij de kust te varen. Een gok die heel goed uitpakte voor de beide teams. Van de overige teams was het Turn the Tide on Plastic dat enige tijd op een derde positie voer door ook weer iets naar de kust te kruipen. Het onervaren team werd later dus weer ingehaald door AkzoNobel.

Twee Nederlandse boten in de Volvo Ocean Race is al heel wat. Op beide boten een Nederlandse schipper is helemaal mooi en een ‘podiumplek’ voor die beide boten belooft veel Nederlands spektakel in de aankomende race. Aankomende zaterdag staat de eerste In-Port Race gepland.

Omslagfoto: Rich Edwards/Volvo Ocean Race

Tags: , Last modified: 20 mei 2021
Sluiten