Actueel

Stem op het 24-uurs afstandsrecord van team AkzoNobel

12:15

(c) Thierry Martinez / team AkzoNobel

Kun je het je nog herinneren dat team AkzoNobel dit jaar een nieuw 24-uurs afstandsrecord heeft gevestigd in de Volvo Ocean Race? Eind mei legde het team, dat onder leiding van schipper Simeon Tienpont voer, maar liefst 602,51 mijl af binnen een etmaal! Niet zo gek dus dat deze prestatie is genomineerd voor een British Yachting Award in de categorie ‘Raceprestatie van het Jaar.’

In mei voer de VOR-vloot richting Cardiff. Tijdens deze etappe verbrak Team Brunel als eerste het 24-uurs afstandsrecord dat in de editie van 2014-’15 door Abu Dhabi Ocean Racing werd neergezet. Niet veel later ontnam team AkzoNobel het fonkelnieuwe record van Team Brunel door nóg sneller te zijn. Het team zeilde in een etmaal ruim 602 mijl.

Fenomenale prestatie

De raceprestatie wordt door British Yachting Awards als volgt beschreven: “De bemanning van Simeon Tienpont aan boord van team AkzoNobel heeft een ongelooflijk nieuw record gevestigd. Zij zeilden de grootste afstand die binnen 24 uur werd gevaren in de geschiedenis van de Volvo Ocean Race. Met hun VO65, die topsnelheden van 32 knopen haalde, heeft team AkzoNobel een fenomenale prestatie neergezet.”

De andere opvallende raceprestaties

Naast het record van team AkzoNobel zijn er nog vijf andere prestaties genomineerd voor de award. De resultaten van Dongfeng Race Team (met Carolijn Brouwer aan boord), het rond het wereldrecord van François Gabart, de J/70 UK Nationals, het Rán VII Fast40+ debuut en de olympische overwinningen van Paul Goodison zijn ook niet onopgemerkt gebleven.

Royal Thames Yacht Club (c) Cmglee

British Yachting Awards

De British Yachting Awards zijn nieuwe prijzen en worden in vijftien verschillende categorieën uitgereikt. Onder andere bij ‘Catamaran van het Jaar’, ‘Amateurzeiler van het Jaar’, ‘Evenement van het Jaar’, ‘Kledinginnovatie van het Jaar’en dus ‘Raceprestatie van het Jaar’.

Begin december zullen de winnaars hun trofee ontvangen tijdens een prestigieuze prijsuitreiking die wordt georganiseerd in de Royal Thames Yacht Club.

Breng je stem uit

Klik hier om je stem uit te brengen (mogelijk tot 23 november middernacht). Er wordt ook aan je gevraagd om in de andere categorieën een favoriet aan te vinken. Als stemmer maak je automatisch kans om een Garmin Quatix 5 Saphire smartwatch te winnen.

(c) Brian Carlin/Volvo Ocean Race

Omslagfoto: Thierry Martinez / team AkzoNobel

Tags: , , Last modified: 15 november 2018
Sluiten