The Ocean Race

Boot Team Vestas op vrachtschip getakeld

11:36

Berging VestasDe gestrande Volvo Ocean 65 One Design van Team Vestas is afgelopen weekend van het rif gehaald en ligt nu aan boord van een containerschip op weg naar Maleisië. Na drie dagen van voorbereidend werk duurde het uiteindelijk maar drie uur van het moment dat de boot met hoogwater van het rif werd gesleept totdat het geheel aan dek van een Maersk-schip stond.

Schipper Chris Nicholson was er bij om de operatie te begeleiden. “De prioriteit was om de boot van het rif te krijgen om het proces van aftakeling verder te tegen te gaan. Ieder onderdeel dat hergebruikt kan worden voor een potentiele nieuwe boot is mooi meegenomen. Dat het na drie dagen al aan dek staat van een vrachtschip is waanzinnig mooi”, aldus de 45 jaar oude schipper.

 

Hulp van lokale vissers

Vestas' Volvo Ocean 65Samen met de lokale vissers werd de boot voorbereid om veilig van het rif gehaald te kunnen worden. Zo werd de kiel er vanaf gezaagd en alles dat extra drijfvermogen kon leveren om de boot met hoogwater de lagune in te slepen werd ingezet. Vervolgens sleepten ze de boot naar het vrachtschip dat het rif tot een afstand van 1 mijl kon naderen.

Na aankomst in Maleisië wordt de boot overgezet op een ander schip dat naar Europa vaart. Daar wordt de boot opgeslagen op een nog te bepalen locatie.

Tags: Last modified: 5 mei 2021
Sluiten