The Ocean Race

Vestas slaat etappe over

10:02

De boot van team Vestas 11th Hour Racing is behoorlijk gehavend na de aanvaring met een vissersbootje, vlak voor de finish van de vierde etappe. Het team wil zo spoedig mogelijk terugkeren in de race, maar het is onmogelijk om de boot op tijd klaar te hebben voor de zesde etappe van Hongkong naar Auckland in Nieuw-Zeeland.

(c) Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

Per vrachtschip naar Auckland

Het walteam van Vestas heeft de VO65 nu in Hongkong op een vrachtschip geladen met Auckland als bestemming. Mark Towill, de schipper van Vestas tijdens de vierde etappe: “We moeten nu alles doen dat nodig is om ons team terug in de race te krijgen. Met een boot die behoorlijk beschadigd is, staan we voor een aantal nieuwe uitdagingen”

(c) Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

Nieuwe boeg

Doordat de boten een eenheidsklasse vormen, en er daarom ook strikte regels zijn verbonden aan de reparatie, werd er besloten dat de reparatie niet in Hongkong gedaan kon worden. De enige mogelijke optie was om de boot en het team nu naar Nieuw-Zeeland te brengen en daar verder gaan met de reparaties. Ook wordt er bij Persico Marine in Italië (de werf van de boten) een nieuwe boegsectie gemaakt. Deze wordt vervolgens ook naar Nieuw-Zeeland gestuurd en daar gemonteerd.

Het team hoopt de boot op tijd te hebben gerepareerd voor de havenrace in Auckland op 10 maart. Een week later, op 18 maart, start de zevende etappe naar Itajaí in Brazilië.

Lees meer:

Photo: Atila Madrona/ Vestas 11th Hour Racing

Tags: Last modified: 20 mei 2021
Sluiten