Olympische Spelen

Zeilers maken geen indruk

WEYMOUTH - De Nederlandse zeilers hebben op de eerste dag van de wereldbekerwedstrijden in het Britse Weymouth geen indruk gemaakt. 

23:55

De Nederlandse zeilers hebben op de eerste dag van de wereldbekerwedstrijden in het Britse Weymouth geen indruk gemaakt. De Nederlandse zeilers hebben op de eerste dag van de wereldbekerwedstrijden in het Britse Weymouth geen indruk gemaakt. Op het water waar over anderhalve maand olympische medailles te verdienen zijn, wisten Lobke Berkhout en Lisa Westerhof de schade nog enigszins te beperken. Het duo sloot de openingsdag in de 470-klasse af als veertiende na een elfde en een achttiende plaats.

Sven en Kalle Coster kwamen bij de mannen niet verder dan de 28e plaats. Marit Bouwmeester opende in de Radial-klasse met de achttiende plaats, maar herstelde zich vroeg in de avond met een tweede plaats in race twee.

Ook windsurfer Dorian van Rijsselberge (RS:X) kwam terug na een moeizaam begin: 28e en vierde. In de Laser- (Rutger van Schaardenburg, 39e) en de Finn-klasse (Pieter-Jan Postma, 39e) kwamen de zeilers maar één keer in actie. © ANP

Last modified: 27 juli 2021
Sluiten