Olympische Spelen

Postma doet goede zaken in Finn-klasse

17:53

Pieter-Jan Postma heeft vrijdag uitstekende zaken gedaan in Finn-klasse op de Olympische Spelen.

De dertigjarige Fries steeg vrijdag naar de derde plaats in het klassement door een eerste en tweede plaats in respectievelijk de negende en tiende race. Postma staat derde met 42 punten, maar weet dat de concurrentie voor de bronzen plak groot is. Zondag varen de beste tien zeilers de medalrace, met dubbele punten.

De zeiler uit Heerenveen werd dinsdag getroffen door materiaalpech en leek een medaille daardoor te kunnen vergeten. Postma vocht zich donderdag en vrijdag echter terug met sterke resultaten. Hij finishte drie keer als tweede en schreef de negende race op zijn naam.

Drie concurrenten

De Finn-zeiler klom vrijdag van de vijfde naar de derde plek in het klassement, met alleen de medalrace nog voor de boeg. De Deen Jonas Högh-Christensen gaat aan de leiding met 26 punten, gevolgd door de Britse titelverdediger Ben Ainslie met 28. Ainslie (35) veroverde goud in 2004 en 2008. Postma heeft drie concurrenten voor de bronzen plak, twee met 47 punten en een met 49.