Wedstrijden

Finn-zeiler Nicholas Heiner: “Nu op naar Tokio!”

10:04

Finn-zeilers Nicholas Heiner en Pieter-Jan Postma streden beiden om het enige felbegeerde Nederlandse ticket voor de Olympische Spelen in Tokio 2020. Bij het EK in Athene wist Heiner het tweede nationale selectiemoment van het Watersportverbond te winnen. Tijdens het eerste selectiemoment in Palma de Mallorca kwam Heiner ook als beste uit de strijd.

Er kon op de vijfde wedstrijddag niet gevaren worden in Athene. Hierdoor mist Postma definitief de medalrace van zondag en daarmee zijn laatste kans op punten in de nationale selectie.

(c) Pedro Martinez/SAILING ENERGY/50th Trofeo Princesa Sofia Iberostar 05 April, 2019.

Medalrace

Heiner wist zich eerder al te plaatsen voor deze medalrace, die zondag wordt gevaren. De uitslag hiervan is niet meer van belang voor de selectie. Heiner is al zeker van zijn startbewijs. Hij begint als de nummer vijf aan de medalrace en kan hoogstens nog één plekje omhoog klimmen.

Met de overwinningen voldoet Heiner aan alle eisen om te worden voorgedragen aan NOC*NSF voor deelname aan de Olympische Spelen van 2020. Deze organisatie moet zijn deelname nog officieel goedkeuren door te kijken of hij aan de nationale en internationale kwalificatie-eisen voldoet.

2016 niet, 2020 wel

Heiner vertelt dat hij nog een lange weg heeft te gaan en dat er nog een jaar lang hard gewerkt moet worden. Natuurlijk laat hij ook weten blij te zijn met deze eerste stap die nu is gezet. Heiner kijkt vol vertrouwen de toekomst tegemoet. “In 2016 mocht het niet zo zijn, maar 2020 wel. Nu op naar Tokio!”.

Lees ook: Berkhout en Zegers zetten cruciale stap richting Tokio 2020
En: Zo kom je in Tokio

Omslagfoto: Sailing Energy

 

Tags: , , , , , Last modified: 18 mei 2019
Sluiten