Olympische Spelen

Pieter-Jan Postma: ‘Straatvechten met Ben Ainslie’

19:08

Pieter-Jan Postma strijd nog volop mee om de medailles. Hij wist vrijdag een race te winnen, de volgende werd hij tweede en hij staat nu op brons. Pieter-Jan zocht gisteravond wat ontspanning aan boord van zeesleper De Holland waar hij met zijn familie en vrienden ging eten.”Mijn focus ligt vanaf nu op de medalrace. We hebben vandaag mooie gevechten gehad. Het is een beetje straatvechten.” PJ doelt op ondermeer de duels met de Engelsman en meervoudig medaille winnaar Ben Ainslie.

Kijkt hij op tegen zo’n zeilgrootheid? “Op het water ben ik daar helemaal niet mee bezig, dan is hij gewoon een van mijn tegenstanders. Je moet je spel spelen en hem gewoon verslaan.”

Na zijn pechdag, waar hij onder meer door materiaalpech werd getroffen, vecht Pieter-Jan zich geweldig terug. “Natuurlijk blijft het jammer dat materiaal op zo’n moment kapot gaat.  Was dat niet gebeurd, dan had ik er nu anders voorgestaan. Maar je moet wat is gebeurd ook kunnen accepteren. Dealen met de emotie.” De medailles zijn nog niet verdeeld. “Het wordt nog heel leuk. Maar ook heel lastig.”

Tekst Eric van Staten

Tags: Last modified: 27 juli 2021
Sluiten