Olympische Spelen

NOC*NSF stelt bijna 5 miljoen euro voor de zeilsport beschikbaar

16:28

Het NOC*NSF heeft maandag 5 december de hoogte van de topsportsubsidies 2017 – 2020 bekend gemaakt. Het Watersportverbond mag voor het zeilen en windsurfen een bedrag van € 1.600.000 per jaar inzetten voor de Olympische campagne richting Tokyo 2020.

Zeilsport medaillesport

Directeur van het Watersportverbond, Maurice Leeser: “We zijn natuurlijk dankbaar voor de ondersteuning van het NOC*NSF. Het feit dat we voor onze topsportprogramma’s bovenaan de lijst staan van subsidietoekenning voelt voor ons echt als een erkenning van de behaalde prestaties de afgelopen jaren, met als ultieme bekroning de twee gouden medailles in Rio. Zeilen en windsurfen zijn echte medaillesporten.

Zegers en Van Veen“Op dit moment is het echter lastig om een definitief waarde-oordeel te kunnen geven over de netto toekenning voor onze topsportprogramma’s vanwege onduidelijkheid over de middelen die worden toegewezen via het in oprichting zijnde CTO Metropool Den Haag – Rotterdam – Dordrecht . We gaan daarom op korte termijn met de partners van het CTO (Centrum voor Topsport en Onderwijs) en het NOC*NSF om tafel.”

Verdeling Topsportsubsidies

Delta Lloyd Regatta 2016 © Sander van der BorchDe sportkoepel NOC*NSF bepaalt iedere Olympische cyclus welke topsportprogramma’s en bonden op ondersteuning kunnen rekenen. Op basis van de beleidsambities van het NOC*NSF en de door de sportbonden (met erkende topsportdisciplines) ingediende investeringsplannen wordt een keuze gemaakt, rekening houdend met geleverde prestaties, talent, potentiële sporters voor Tokyo 2020, coaching-programma’s en de internationale concurrentie in die sport.

Tags: Last modified: 27 juli 2021
Sluiten