Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Bouwmeester is terug op het olympische water

10:36

Op woensdag 8 juni begint in het Engelse Weymouth de derde World Sailing Wereldbekerwedstrijd van dit jaar. Op het Olympische water van 2012 komen Marit Bouwmeester en het 470 duo van Afrodite Zegers-Kyranakou en Anneloes van Veen in actie namens Team Delta Lloyd. Bouwmeester gaat voor de winst. Het doel van Zegers en Van Veen is om nog meer wedstrijdritme op te doen.

Bouwmeester terug op haar olympische water

Marit Bouwmeester zeilt in de Laser radial-klasse in Weymouth haar laatste grote wedstrijdserie in voorbereiding op de Spelen. Na haar Europese titel in maart van dit jaar scoorde de Friese zeilster een vierde plaats op het WK. Twee weken geleden won Bouwmeester in eigen land de Delta Lloyd Regatta. Bouwmeester is in Weymouth terug op de plek waar ze in 2012 het Olympische zilver veroverde.

Marit Bouwmeester, Delta Lloyd Regatta 2015“Het is een beetje alsof je thuiskomt,” vertelt Bouwmeester. “We logeren weer in hetzelfde huis als in 2012 tijdens de Spelen. Ik vind het hier wel ontspannen. Wij zijn hier voor de Spelen in 2012 bijna vier jaar geweest met altijd wind en regen. We kennen het water dus goed. Nu wordt er de hele week weinig wind verwacht.”

Over haar eigen verwachtingen en doelstellingen is Bouwmeester helder: “Iedereen is hier. Het niveau zal hoog zijn. Ik vind het vooral lekker om weer te racen. Ik ga niet iets specifieks trainen. We gaan alles bij elkaar laten komen en dan vol de wedstrijd in. Ik heb er heel veel zin in.”

Goede krachtmeting voor de Spelen

Jaap Zielhuis, Bouwmeester haar coach, is duidelijk in de beweegredenen om in Weymouth te varen. Zielhuis: “Marit vindt het leuk om hier terug te komen. Maar we zijn hier vooral heengegaan omdat dit het sterkste veld is in 2016. Het is sterker dan op het WK. We zochten nog een goede krachtmeting voor de Spelen anders zijn we alleen maar aan het trainen. Rio kennen we nu heel goed. We varen daar veel onderlinge wedstrijden. Dit is toch anders; intenser.”

Zegers en Van Veen willen wedstrijden varen

Zegers en Van VeenIn de 470 willen Anneloes Zegers en Anneloes van Veen vooral weer wedstrijdritme opdoen en starts in een sterk veld oefenen. Het duo kwam op de Delta Lloyd Regatta eind vorige maand niet in actie.

Team Delta Lloyd zeilers in voorbereiding op de Spelen

Nacra 17 zeilers Mandy Mulder en Coen de Koning hebben besloten niet in actie te komen in verband met lichte enkelklachten van Mulder. Dit team wil het maximale uit de Rio trainigsstages halen die nog gepland staan.

Rutger van Schaardenburg, Pieter-Jan Postma en het 49erFX duo Annemiek Bekkering en Annette Duetz zijn er niet bij in Weymouth. Bekkering en Duetz vertrekken komende week richting Rio om nog meer uren te maken op het Olympische zeilwater. Windsurfers Van Rijsselberghe en De Geus ronden net een trainingskamp af in Rio.

Hansa World Paralympisch

Het paralympische duo Rolf Schrama en Sandra Nap varen deze week in Medemblik de Hansa Worlds in de Skud18-klasse. Na drie wedstrijddagen staat het duo op de derde plaats.

 

Tags: , , , Last modified: 8 juni 2016
Sluiten