Olympische Spelen

Matchraceteam: ‘We hadden moeten winnen’

17:47

Na terugkeer in de haven moeten de zeilers verplicht door de mixed zone om de media te woord te staan. De Nederlandse matchrace dames  hadden het media-rondje liever overgeslagen.

“Het was echt balen vandaag. We moesten tegen de Amerikanen en hadden een mooie start. Goede snelheid. Mooi kruisrak. Voor de wind waren ze wat op ons ingelopen. In het tweede kruisrak liepen we weer uit. Bij de bovenboei was het verschil ongeveer 10 seconden in ons voordeel. Dat is lastig verdedigen. De Amerikanen kwamen terug. We hadden ruimte moeten krijgen om te finishen. Dat kregen we niet, terwijl we zelf een penalty opliepen. Hierdoor konden ze ons verslaan.”

Morgen hebben de matchracers een rustdag. “We hebben nog een racedag met twee races. De kwartfinale is nog mogelijk,” aldus Renee Groeneveld.

Volgens Marcelien Bos-De Koning is de druk wel enorm groot. “We hebben zelf wel wat fouten gemaakt in de afgelopen races. Maar we doen het op zich niet heel slecht. Zo’n race tegen de Amerikanen, moet je gewoon winnen. En dat doen we niet.”

Het Nederlandse trio staat op dit moment negende. De eerste acht teams gaan door naar de volgende ronde. Team-Groeneveld stuit zaterdag nog op Groot-Brittannië (vijfde) en de nummer laatst Zweden. (Tekst: Eric van Staten)

Tags: Last modified: 27 juli 2021
Sluiten