Olympische Spelen

Goud voor Nederlandse Sonar-zeilers

16:56

De Nederlandse Sonar-boot met Udo Hessels, Mischa van Rossen en Marcel van de Veen heeft woensdag de gouden medaille veroverd op de Paralympics.De Nederlandse Sonar-boot met Udo Hessels, Mischa van Rossen en Marcel van de Veen heeft woensdag de gouden medaille veroverd op de Paralympics. Het trio werd in de negende en tiende race respectievelijk eerste en vijfde en is in de beslissende medalrace niet meer in te halen.

De Nederlanders hebben twintig punten. Duitsland volgt met veertig punten, terwijl Groot-Brittannië met 41 punten vooralsnog op een derde plaats staat.
Voor Nederland is het de vijfde gouden medaille op de Paralympics.

Schmitter
Thierry Schmitter gaat donderdag de medalrace in als derde. De zeiler in de 2.4mR-klasse staat nog maar twee punten achter op de nummer twee van het algemeen klassement, de Duitser Heiko Kroger.
Schmitter kende woensdag een goede dag. De 43-jarige Leidschendammer won de negende race en werd zesde in de tiende race.
De Britse Helena Lucas gaat met 26 punten aan de leiding in het algemeen klassement, gevolgd door Kroger (35) en Schmitter (37). (Jeroen Bijma/NUsport.nl – Foto: Zeilen/Eric van Staten)

Tags: Last modified: 27 juli 2021