Olympische Spelen

Schrama en Nap eindigen als zevende op Paralympische Spelen

09:22

Op de laatste dag van het paralympisch zeiltoernooi in de Skud 18 heeft het Nederlandse zeilduo Rolf Schrama en Sandra Nap een 7e plaats overall behaald. Door een te grote achterstand was voor de laatste fleetrace al duidelijk dat een medaille er niet in zat. Het paralympisch goud gaat naar Australië, het zilver is in handen van Canada en het brons gaat naar Groot-Brittannië.

Rolf Schrama en Sandra Nap. Paralympics RioHet Australische duo Daniel Fitzgibbon en Liesl Tesch is dit zeiltoernooi oppermachtig. Van de 11 fleetraces weten ze er 8 te winnen. Op de voorlaatste dag is het duo dan ook al zeker van het goud. De laatste fleetrace komen ze als 2e over de finish.

Zilver en brons

Daarentegen is de strijd om het zilver en brons zaterdag enorm spannend. Canada, Groot-Brittannië en wereldkampioen Polen hebben alle drie kans op deze medailles. Hoewel het Poolse duo Monika Gibes en Piotr Cichocki de laatste fleetrace wint, zijn voor hen de druiven zuur. Zij komen 1 punt tekort voor het brons. Met 34 punten verzekert het Canadese duo John McRoberts en Jackie Gay zich van het zilver. Met 36 punten gaat het brons naar het Britse duo Alexandra Rickham en Niki Birrell.

Schrama/Nap race 11

Rolf Schrama en Sandra Nap. Paralympics Rio 2016Het Nederlandse duo Rolf Schrama en Sandra Nap vertrekt de 11e fleetrace van de 7e positie. Samen met Israël kiezen ze na de start de rechterkant van het veld. Het duo kan niet goed meekomen en vaart gedurende de hele race rond de 7e en 8e plek. De race finishen ze uiteindelijk als 8e. Daarmee komen ze op 68 punten in het algemeen klassement, dat is goed voor een 7e plek overall.

Voorlopig laatste paralympisch zeiltoernooi

Voor de Paralympische Spelen van Tokio in 2020 is het zeilen van het programma gehaald. World Sailing doet er samen met de nationale zeilbonden alles aan om deze beslissing terug te draaien.

Tags: Last modified: 27 juli 2021
Sluiten