Olympische Spelen

Nederlandse paralympiërs stijgen in het klassement

09:07

In verband met uitstel op dag twee, staan er op de derde dag drie wedstrijden op het programma voor de Skud 18 klasse. Het Nederlandse zeilduo Rolf Schrama en Sandra Nap starten na twee dagen op een achtste plaats.

De focus op dag drie ligt op een betere start, dit laat Rolf een dag eerder weten. Met drie starts op het programma is dit een goed streven. Waar een dag eerder nog uitstel was wegens te weinig wind, staat er vandaag een windkracht 4 tot 5. Ideale omstandigheden voor Rolf en Sandra, die juist goed presteren met meer wind.

Paralympics Schrama en NapDe eerste race van de dag, race 4, weten ze dit helaas nog niet in een resultaat neer te zetten. Opnieuw een achtste plaats, nadat ze de gehele race achterin mee varen. In het laatste rak weten ze toch nog twee plaatsen goed te maken. In race 5 weet het Nederlandse team goed te starten, de gehele race varen ze in de top 5 samen met grote concurrenten Canada, Australië, Groot-Brittannië en Polen.

In de laatste race van de dag start het Nederlandse duo als achtste, maar ze weten al snel weer plaatsen in te halen. Een teleurstellende race voor Groot-Brittannië, wegens materiaalpech moeten zij de startprocedure vroegtijdig afbreken en vervolgen ze hun weg terug naar de haven. Ook Italië vaart deze laatste race niet uit, zij verlaten de wedstrijd halverwege en finishen hierdoor niet. Nederland vaart stabiel, maar komt niet hoger dan een zesde plaats. Hierdoor staan ze na zes races op een zevende positie in het algemeen klassement.

Australië aan de leiding
Het Australische team met Daniel Fitzgibbon en Liesl Tesch leiden het klassement met 18 punten voorsprong op de nummer 2 Groot-Brittanie. Canada komt hier achteraan met in totaal 28 punten. Rolf en Sandra maken nog steeds kans op medailles, hoewel een gouden plak wel heel ver weg is.

 

Tags: Last modified: 27 juli 2021
Sluiten