Olympische Spelen

Evi van Acker: ‘niet teveel nadenken’

13:07

Evi van Acker voert het klassement in de Laser Radial klasse aan. Vrijdag nam zij de koppositie van de Ierse Annelise Murphy over. Pas bij aankomst in de haven begreep de sympathieke Belgische zeilster dat ze eerste stond.

Evi eindigde vrijdag als achtste en eerste. “In de eerste race dacht ik voor de Engelse langs te kunnen. Het ging net wel of niet. De Engelse riep mij aan met protest. Hoewel ik twijfelde heb ik toch maar twee strafrondjes gedraaid. Toen lag ik 25e. Ik ben toen een inhaalrace gestart en uiteindelijk nog 8e geworden. Na de eerste race was ik vrij kwaad op mezelf. Vermoedelijk heb ik die boosheid gebruikt in de tweede wedstrijd. Ik startte goed. Had goede bootsnelheid en heb het kunnen afmaken.”

Vandaag zeilen de Laser Radial zeilsters op de Weymouth Bay West baan. Evi is daar wel blij mee. “De omstandigheden met wat meer en hogere golven liggen mij beter dan op de binnenbanen met vlak water. Ik denk dat ik net als Marit Bouwmeester juist voor de wind dan heel snel kan gaan. Wij hebben hierop veel getraind.”

Evi wil niet teveel nadenken over hoe goed zij er nu voorstaat. “Ik moet gewoon alles geven. We hebben nog drie races te gaan.”

 

Tags: Last modified: 27 juli 2021
Sluiten