Internationale wedstrijden, Wedstrijden

No Way Back voor Fabrice Amedeo

16:25

Amedeo na zijn wereldomzeiling. (c) Jean-Marie Liot/DPPI

De Fransman Fabrice Amedeo is de nieuwe eigenaar van de No Way Back, de IMOCA 60 waarmee Pieter Heerema in 116 dagen de Vendée Globe zeilde. De IMOCA is van de laatste generatie en is uitgerust met foils.

Fabrice Amedeo wist ook de laatste Vendée Globe uit te zeilen aan boord van de Newrest-Matmut. Ook dat was geen oude IMOCA (bouwjaar 2007), maar wel ontbraken de foils. In iets minder dan 104 dagen zeilde hij zijn boot toen om de wereld. Het snelheidspotentieel van zijn nieuwe boot ligt een stuk hoger, en met zijn sterk gegroeide ervaring in de IMOCA-klasse, wordt er veel van Amedeo verwacht. Pieter Heerema wenst Amedeo op Facebook in ieder geval veel succes:

De No Way Back bij binnenkomst in Les Sables-d’Olonne

De lancering van de nieuwe Matmut staat gepland in het begin van 2018. Het klaarmaken van de boot gebeurt met het team van Antoine Mermod, de projectmanager van Team No Way Back. De oude boot van Amedeo, de Newrest-Matmut, is reeds gekocht door Romain Attanasio.

In deze video (Frans gesproken) is al te zien hoe de No Way Back ontdaan is van de kenmerkende geel-wit-zwarte designs en in de kleuren van de nieuwe sponsor, de Matmut group is gespoten.

Omslagfoto: (c) Fabrice Amedeo, via Vimeo

Tags: , , , Last modified: 20 oktober 2017
Sluiten